Александра Црвендакић и Сања Мандић које су до готово последњег часа биле са нашим најбољим кошаркашицама и конкурисале за наступ на Еуробаскету прикључиле су се данас припремама младе репрезентације коју од 2. до 12. јула очекује Европско првенство у Ланзаротеу (Шпанија).

Селектор Игор Поленек уверава да ће са ове две кошаркашице наша селекеција бити неупоредива јача:

Сувишно је говорити колико само њихово присуство значи тиму, колико ће нам њих две донети квалитета и искуства. Верујем да период адаптације и уигравања неће бити проблем, јер смо управо због њих већину офанзивних акција креирали да буду исте како у сениорској селекцији са којом су прошле комплетне припреме – истиче Поленек.

У досадашњем делу припрема наш тим је одиграо пет контролних утакмица, а предстоје провере против наше јуниорске селекције и вршњакиња из Шведске.

Расположење у екипи је добро. Девојке раде одлично и са те стране заиста немам никаквих примедби. У досадашњим проверама резултат није био примаран, али смо одиграли заиста на високом нивоу против јаке селекције Русије и добро их намучили. Налазимо се на половини припрема и сад кад смо комплетни следе нам финални радови како би што спремнији дочекали старт шампионата Европе – закључио је Игор Поленек, селектор младе репрезентације Србије.

Млада репрезентација Србије ће на Европском првенству у Шпанији играти у групи „А“ са селекцијама Пољске, Немачке и Русије.