После дана у коме су репрезентативке Србије прославила 28. рођендан Невене Јовановић, одиграна је утакмица „црвених“ и „белих“ у којој је Марина Маљковић могла да види резултате једнонедељног рада на Златибору. Мечу у дворани „Ваи Таи“ присуствовале су и девојчице из кошаркашких кампова на Златибору, које су се после дуела фотографисале и дружиле са српским репрезентативкама.

-Веома сам задовољна како тренирамо. Већина девојака тек улази у Маринин систем, али се све трудимо и помажемо се међусобно. Улазимо у жељену форму, свака девојка је велики радник и свесне смо да без труда и рада нема резултата. Уз тај рад, женску кошаркашку репрезентацију је увек красила и добра атмосфера, па је тако и сада. Уживамо да радимо заједно – истиче Александра Црвендакић.

Тренинзима наше репрезентације у првој недељи присуствовали су тренери женске кошарке из земље и иностранства на усавршавању. Припреме на Златибору су трећа етапа припрема за Европски шампионат чији ће домаћин 2019. године бити наша земља. До континенталног првенства, наш тим неће играти званичне утакмице, па ће се сваки пријатељски меч максимално искористити за уигравање свих линија. Тако ће бити и са турниром у Кини, на коме ће Србија учествовати средином овог месеца.

-Турнир у Кини ће нам послужити за уигравање, али и као показатељ резултата припрема на Златибору. Иако идемо без неких од водећих играчица, свака девојка ће приказати свој максимум и потрудићемо се да Србију представљамо на најбољи могући начин – закључила је Александра Црвендакић.

Екипа ће на Златибору боравити до 6. јула, када ће се вратити у Београд и наставити припреме до 11. јула и одласка у Кину на турнир.