Амбасадор Француске у Србији, његова екселенција господин Пјер Кошар организовао је свечани пријем за женску кошаркашку репрезентацију Србије, учесника Олимпијских игара у Лилу и Паризу крајем јула и почетком августа ове године.

Уз наше репрезентативке, чланове стручног штаба, пријему су присуствовали и председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар КСС Златко Болић.

У поздравној речи, амбассадор Кошар је драгим гостима пожелео добродошлицу у амбасаду Француске и додао:

– Кошарка је одавно поље такмичења, али и пријатељства између наше две земље. Почело је са Анри Хелом, тренером југословенског тима, када се 1950. године квалификовао за Светско првенство. Настaвљено је са породицом Маљковић, Божидаром и Марином, а данас и са вама који идете у Париз, на Олимпијске игре. Само желим да вам кажеm: Боље, више, јаче и изнад свега заједно. Веома сам срећан што сте данас овде, у овом здању које оличава француско-српске односе, а то значи да је ово здање лепо и грандиозно, попут наших односа. Такође, желим вам пуно успеха и пуно среће и нека најбољи победи – рекао је Кошар.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић је рекао:

– Захваљујем се на гостопримству, на пријему. Кошаркашка федерација Француске и Кошаркашки савез Србије су дуги низ година пријатељски савези. Гајимо специфичне и одличне односе. Доказ за то биће и утакмица у Лиону, 12. јула, на опраштању Тонија Паркера, што је још један предиван мотив да се још боље зближимо. Још једном хвала на пријему. Желим вам све најбоље – рекао је Даниловић.

Марина Маљковић, селекторка женске репрезентације Србије, нагласила је:

– Веома сам дирнута што ћу се такмичити на Олимпијским играма у Француској, то већ сви знају, у земљи у којој се осећам као код куће, колико и у Србији. Највише слободног времена проводим у Паризу, део мог стручног штаба су стручњаци из Француске. Париз, град који је у великој мери еволуирао да би постао домаћин највећим светским спортистима, увек је био најлепши град на свету. А данас, парадоксално, још величанственији и лепши него икад. Нажалост, свечаност отварања Игара на Сени за нас не представља просто спектакл, већ почетак професионалног изазова без преседана. Водећи нови и веома млад тим, не само да ћу учествовати, већ ћу покушати да победим, покушаћемо да победимо највеће противнике на свету. Желела бих да се захвалим вашој екселенцији, господине Пјер Кошар, као и целом особљу амбасаде на сарадњи у овој олимпијској години. Живела француско-српско пријатељство, живела Француска, живела Србија! – рекла је Маљковићева.

На крају, капитен наше репрезентације Тина Крајишник поклонила је амбасадору Кошару дрес Србије са његовим презименом и потписима играчица.

Комплетну фото галерију погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/hbz0SUeekTrz_Q