Jош једно велико признање за наше златне девојке! Специјализовани кошаркашки сајт Еуробаскет у традиционалном избору на крају године прогласио је најбоље у 2015.

У категорији играчица које су играле у европским лигама током године на измаку, без обзира са ког континента долазе, српске репрезентативке Ана Дабовић и Соња Петровић уврштене су у прву петорку, заједно са три Американке Кендис Паркер, Дајаном Таурази и Немкади Огвемике.

У категорији најбоље европске кошаркашице, Ана Дабовић је понела ласкаву титулу, а самим тим је изабрана и у прву петорку, заједно са Соњом Петровић и Лалом Палау и Санчо Литл из Шпаније, као и Францускињом Сандрином Груда.

У овом избору гласало је 300 сарадника портала Еуробаскет из целе Европе, тако да се вредновало искључиво мишљења стручњака.

Дан раније, у твитер анкети сајта JustWomensBasketball, селектор златних кошаркашица Србије Марина Маљковић проглашена је за најбољег тренера Европе у женској кошарци са 51 одсто гласова, док је у избору истог специјализованог сајта за најбољу играчицу Соња Петровић освојила друго место са 28 одсто гласова иза Маје Мур.