Наше најбоље кошаркашице у четвртак 14. новембра 2019. отварају нови циклус такмичења на међународној сцени, пошто од 17.00 часова у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“ на старту квалификација за Европско првенство 2021. године дочекују репрезентацију Турске.

Изабранице селекторке Марине Маљковић од понедељка се у Београду спремају за дуел са најјачим ривалом у групи ових квалификација, у којој су још Албанија и Литванија.

Искусни бек нашег националног тима Ана Дабовић изузетно поштује сутрашњег ривала у квалификацијама за Еуробаскет.

– Очекујем добру утакмицу, јер је Турска веома јака екипа и тежак противник, иако овог лета нису добро прошле на Европском првенству. Неколико година уназад су у самом европском врху. Бићемо спремне за први меч квалификација.

Дабовићева, наравно, сматра да ће Србија до победе лакше стићи уз пуне трибине „Хале спортова Ранко Жеравица“.

– Надам се подршци навијача, да нам тако олакшају посао и да почнемо ове квалификације добром игром и, надам се, победама. Увек се трудим да истакнем наше навијаче, који нам много помажу и то сам поменула и овог лета када смо играле у Зрењанину и Београду – што је више навијача било, то смо ми играле боље. Тако верујем да ће бити и у четвртак. Што више људи буде било, то ћемо и ми имати већи мотив за добру игру – констатује једна од наших најбољих играчица Ана Дабовић.

Цене улазница за сутрашњи меч Србија – Турска су јако популарне – од 300 до 500 динара, а могу да се купе ON LINE преко интернет сајта www.tickets.rs , као и на свим њиховим продајним местима.