Српске кошаркашице настављају да се припремају за Олимпијски турнир у Рију

Кошаркашице Србије после завршеног првог дела припрема на Златибору, вечерас у новобеоградској дворани „Ранко Жеравица“ наставиће тренинге за Олимпијски турнир у Рију. Екипи ће се прикључити и две играчице из женске НБА Ана Дабовић и Соња Петровић, као и Александра Црвендакић, која је са младом репрезентацијом у Португалу освојила четврто место.

– Веома сам срећна и узбуђена што се прикључујем репрезентацији. Најлепше успомене у каријери ме вежу за наш национални тим. Свако лето проводим са истим девојкама и много су ми недостајале. Што се тиче такмичења у Рију, мислим да имамо веома тешку групу, али верујем у тим и сигурна сам да нећемо разочарати. Урадићемо све да учинимо наш народ срећним и поносним – истакла је Ана Дабовић.

Планирана утакмица против репрезентације Сенегала је отказана због проблема у путном планирању афричке селекције. Због тога, изабранице Марине Маљковић одиграће у новобеоградској хали „Ранко Жеравица“ двомеч са Турском. Утакмице ће бити на програму у петак и суботу од 18 часова.

– Веома се радујем окупљању, очекујем да ћемо наставити у још јачем ритму и да ћемо се ми које се сад прикључујемо брзо уклопити у сјајну атмосферу која влада. Желимо да се у што бољем светлу прикажемо у Рију. Имаћемо јаку конкуренцију и тражићемо прилику из другог плана. Ако успемо да изборимо пласман у четвртфинале, сигурна сам да на једну утакмицу можемо да играмо са свим екипама. Зато је најбитније да свакој утакмици у групи приступимо као да је за медаљу. Такође бих искористила прилику да позовем све љубитеље кошарке да дођу и подрже нас у пријатељским утакмицама у хали „Ранко Жеравица“ и тако искористе прилику да виде и испрате женску репрезентацију у комплетном саставу – нагласила је Соња Петровић.

Србија прву утакмицу на Олимпијским играма у Рију има 7. августа против Шпаније, а противнице у групи су још и Канада, Сједињене Америчке Државе, Кина и Сенегал.