Одлична сарадња Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког савеза Републике Српске се наставља… Као што је познато, Бањалучани ће ускоро имати прилику да поздраве шампионке Европе, пошто ће 11. јуна 2016. Године у дворани „Борик“ женске сениорске репрезентације Србије и Словеније одиграти пријатељки меч.
Овим поводом, потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић боравила је претходних дана у Бањалуци, где су јој домаћини били председник КС Републике Српске Борис Спасоjeвић, генерални секретар Драган Ћазић и координатор за женску кошарку КСРС Јадранка Тркуља.
Ана Јоковић је обишла дворану „Борик“ и хотел у коме ће бити смештене наше репрезентативке. Одржан је састанак са свим женским клубовима из Републике Српске, а договорена је и сарадња у едукацији тренера из РС.
Посета Јоковићеве привукла је и велику пажњу медија из РС. Ана је била гост на националној Радио Телевизији Републике Српске.
– Мислим да још нисмо сви свесни колико је урађено за женску кошарку у Србији… Први пут у историји, девојке су постале првакиње Европе. Али, не желимо на томе да се зауставимо. Не идемо туристички у Рио, очекујем добар резултат! – рекла је том приликом Ана Јоковић.
Дакле, Бањалука са нестрпљењем чека 11. јун и шампионке Старог континента…