Такмичења у оквиру 3×3 Рода државног првенства Србије протеклог викенда била су можда и најузбудљивија до сада и оправдала су очекивања свих љубитеља 3х3 кошарке.

Наиме, у току протеклог викенда одржана су два турнира – 3×3 Аранђеловац у суботу 7. јула, и 3×3 Нови Сад у недељу 8. јула 2018. године.

На турниру у Аранђеловцу киша и невреме су поново „утерали“ учеснике у спортску халу. Овај турнир имао је међународни карактер. На њему су учешће међу 12 екипа у сениорској конкуренцији узели и гости из Кине, тј. У23 репрезентација Кине. Што се играчког дела тиче, све је протекло без икаквих проблема са доста квалитетних утакмица. Прво место на турниру и новчану награду однела је екипа Аваи из Новог Сада, друго место заузела је екипа 3×3 Крагујевац, док је трећа била екипа Кафе Круг Гале.

Ништа друго осим речи „спектакл“ не може описати оно што се догодило у недељу 8. јула на новосадском Штранду. Наиме, реч је о 3×3 турниру који је пружио прилику Новосађанима да уживају у најквалитетнијим представама које им овај спорт може приказати. Поред наших, а то подразумева на светском нивоу најбоље екипе, учешће на турниру су узеле и екипе из Кине, Црне Горе, Јапана, Индонезије, Холандије… Учествовало је укупно 20 изузетно квалитетних екипа у сениорској конкуренцији и 10 екипа у јуниорској конкуренцији.

Турнир је започет на отвореним теренима на плажи Штранд, али је киша натерала организаторе да целокупан догађај помере 20-ак метара даље испод моста Слободе. И управо ту, испод моста, су одиграни кључни мечеви у елиминационом делу турнира. У полуфиналним мечевима између екипе Нови Сад Ал Вахда и црногорске екипе Г-Унит, као и између екипе Лиман и екипе Змајеви одлучивала је „по једна лопта“, један шут. Пласман у финале избориле су две најбоље светске – а новосадске екипе: Лиман и Нови Сад Ал Вахда. У градском (али и планетарном 3х3) дербију који је био препун тензије, страсти, борбе, невероватне жеље за победом, тријумф у борби за престиж однела је екипа Нови Сад Ал Вахда резултатом 21:18.

У јуниорској конкуренцији победу је однела репрезентација Србије У18, друго место заузела је екипа КК Одеон баскет.

Наредног викенда очекују нас 3х3 турнири у Свилајнцу и Врњачкој Бањи.