На позив сектора за мушку кошарку КСС, данас је „Кућу кошарке“ посетио Александар Аранитовић, јуниорски репрезентативац Србије.

Аранитовић због тешке повреде и операције предњих укрштених лигамената колена није могао да буде део У18 националног тима на недавно одржаном „Алберт Швајцер“ турниру у Манхајму, због чега ће пропустити и Европско првенство у Турској наредног лета. Ипак, потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић и директор мушких репрезентативних селекција Владимир Кузмановић уручили су му сребрну медаљу, коју су његови другови освојили на незваничном првенству света у Манхајму.

– Ово је најмање што смо могли да учинимо за Александра, јер је требало да буде вођа ове генерације. Надамо се да ће му медаља бити подстрек да лакше изгура период опоравка… – рекао је Ракочевић.

Кузмановић је истакао и колико је популарни Сани недостајао екипи у Немачкој.

– Током турнира у Манхајму, много пута смо помињали Александра и  разговарали о њему. Видело се колико нам заиста недостаје и јако нам је жао што неће моћи да игра на Европском првенству овог лета, али ће његови саиграчи пред собом имати задатак да обезбеде пласман на Светско првенство 2017.

Аранитовић је био срећан због указане пажње.

– Веома сам захвалан људима из Савеза, који су ме јако обрадовали овим гестом. Пратио сам све мечеве турнира у Манхајму и заиста ми је жао што нисам био тамо. Овим гестом, момци су учинили да ми буде лакше и да се осећам као део екипе, иако нисам могао да им помогнем на терену.