Атланта Хоукси, односно ђаци Основне школе „Борислав Пекић“ из Београда, шампиони су Јуниор НБА лиге Србије 2019!

Они су у великом финалу у дворани „Радивој Кораћ“ савладали екипу Оклахома Сити Тандер (ОШ „Браће Јерковић“ из Београда“) резултатом 27:21.

У мечу за треће место, Шарлот Хорнетси (ОШ „Лазар Саватић“ из Београда) су савладали Финикс Сансе (ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Београда) са 37:33 и освојили бронзане медаље.

У сјајној атмосфери уживали су и бивши НБА играчи Жарко Чабаркапа, Боштјан Нахбар и Миле Илић, као и наше репрезентативке и бивше ВНБА играчице Соња Петровић и Ана Дабовић, генерални секретар КСС Дејан Томашевић, представник кошаркашких операција НБА Европа Адриан Карион Армас, бивши репрезентативац Душко Савановић, директор маркетинга генералног спонзора „Млекаре Шабац“ Милица Јелић, директор маркетинга Триглав осигурања Марко Путник, као и први човек Јуниор НБА лиге Србије Бојан Поповић.

Михајло Петровић из Оклахома Ситија највише је показао у такмичењу у вештинама међу дечацима. Кристина Рађеновић из Минесоте (ОШ „14. Октобар“) била је највештија девојчица на полигону.

Вук Шишовић, члан Оклахома Ситија је био најбољи шутер, а понео је и титулу најбољег стрелца лиге, док је Вукашин Ковач из Атланте понео пехар за МВП играча финала.

Награду за „Звезду у успону“ добио је Саво Марковић из Атланте.

У најбољу петорку сезоне уврштени су Милица Шаренац из Атланте, Ђорђе Јовановић из Финикса, Матеј Коларевић из Шарлота, Вук Шишовић из Оклахоме и Вукашин Ковач из Атланте.

Плакете КСС за партнерство у организацији Јуниор НБА лиге Србије 2019. генерални секретар КСС Дејан Томашевић уручио је Армасу из НБА Европа, Милици Јелић из „Млекаре Шабац“ и Марку Путнику из Триглав осигурања.

Пехаре и медаље учесницима завршног турнира поделили су Соња Петровић, Ана Дабовић, Душко Савановић, Милица Јелић, Марко Путник, Адриан Карион Армас и Боштјан Нахбар. Златне медаље клинцима из ОШ „Борислав Пекић“ уручили су Дејан Томашевић и Боштјан Нахбар, а велики шампионски пехар генерални секретар КСС Томашевић.

Завршница такмичења под окриљем КСС и европског огранка НБА у дворани „Радивој Кораћ“, показала је да је организација ове лиге пун погодак.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић обратио се малим кошаркашима.

– Гледам све вас овде и жао ми је што када сам био мали нисам имао прилику да и ја овако обучем дрес неког НБА тима… Уживајте у кошарци! – рекао је Томашевић

Присутнима се обратио и представник кошаркашких операција НБА Европа Адриан Карион Армас, који је истакао сјајну организацију, честитао КСС на одлично обављеном послу и нагласио да се сјајно осећа у Београду и да је уживао у завршници Јуниор НБА Србије 2019.

Млада кошаркашица Арт баскета Тамара Ромчевић и кадет Партизана НИС Немања Шаренац недавно су изабрани од стране НБА Европе да представљају Србију у тиму Европе и Блиског Истока на Јуниор НБА Светском првенству, које се други пут одржава ове године у августу у Орланду.

Као и претходних година, спонзори Јуниор НБА лиге Србије били су Млекара Шабац и Триглав осигурање.