Кошаркашка репрезентација Србије добила је и последњег ривала у групи Г квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године. Реч је о репрезентацији Аустрије која ће, како је одлучено жребом у Минхену, поред Немачке и Грузије играти у нашој групи.

Селекција Аустрије је прошла у наредну фазу квалификација за СП 2019 пошто је заузела друго место у претквалификацијама, иза Холандије.

Изабраници Александра Ђорђевића тако ће управо против Аустрије 24. новембра 2017. на свом терену отпочети квалификације за СП. У другом колу квалификација 27. новембра 2017. Србија дочекује Грузију, у трећем колу 22. фебруара 2018. наш национални тим гостује Немачкој, три дана касније и у Аустрији. Изабранике селектора Ђорђевића 29. јуна 2018. очекује гостовање у Грузији, па 2. јула 2018. дочекују Немачку.

У европским квалификацијама учествују 32 репрезентације подељене у осам група из којих по три најбоље иду у другу фазу. Светско првенство ће бити одржано од 31. августа до 15. септембра 2019. године, у осам кинеских градова, а на њему ће учествовати укупно 32 тима са пет континената.

Комплетне квалификационе групе ЗА СП 2019 изгледају овако:

ГРУПА А: Шпанија, Словенија, Црна Гора, Белорусија

ГРУПА Б: Турска, Летонија, Украјина, Шведска

ГРУПА Ц: Пољска, Литванија, Мађарска, такозвано Косово

ГРУПА Д: Италија, Хрватска, Румунија, Холандија

ГРУПА Е: Белгија, Француска, Русија, Босна и Херцеговина

ГРУПА Ф: Чешка, Исланд, Финска, Бугарска

ГРУПА Г: Немачка, Србија, Грузија, Аустрија

ГРУПА Х: Израел, Велика Британија, Грчка, Естонија