Златибор је 8. и 9. августа био домаћин другог издања 3х3 Купа, који се од ове
године одлуком Управног одбора КСС зове “3х3 Куп Дејан Димитријевић” у част истакнутом спортском раднику са великим заслугама за развој и напредак 3х3 спорта у Србији, који нас је нажалост напустио прошле године.

Турнир је организован на изузетном високом нивоу и то по формату једног Мастерса. Што се играчког дела тиче, на њему је своје место заузело 12 екипа које су стекле највише бодова у 3х3 РОДА првенству Србије. После два изузетно атрактивна такмичарска дана на Краљевом тргу пред пуним трибинама, „Куп Србије Дејан Димитријевић“ у баскету 3х3 на Златибору освојила је екипа Аваи у саставу: Данило Мијатовић, Страхиња Стојачић, Филип Симић и Марко Бранковић.

Победничка екипа оправдала је статус првог носиоца иако су имали победа у неизвесним завршницама и у полуфиналу су остали без Бранковића који је повредио руку. Титулу најкориснијег играча турнира понео је Данило Мијатовић из победничке екипе, играч са великим искуством и у кошарци и у баскету. Друго место припало је београдској екипи Џакови која је и прошле године изгубила у финалу, у нешто другачијем саставу, а сада су играли Немања Драшковић, Никола Перковић, Душан Милошевић и Никола Ковачевић. Треће место припало је екипи Аутокућа Секулић из Новог Сада за коју си играли Миљан Боцка, Ђорђе Петровић, Драган Марић и Душан Самарџић, док су на четвртом месту завршили Ђорђо Ђорђић, Филип Нешић и Никола Ђонлић из екипе 3х3 СМ из Сремске Митровице.

http://www.zlatiborpress.rs/wp-content/uploads/2018/08/basket_kraljev_trg-11.jpg

Занимљиво да је Владимир Трајковић из екипе БРОКС освојио и такмичење у закуцавањима у којем су судије били чајетински кошаркашки великани Душко Пантовић, Страјин Недовић и Иван Тмушић.

Овај турнир од ове године носи име Дејана Димитријевића у знак сећања на некадашњег функционера и једног од утемељивача баскета код нас, а присуствовао је његов син Петар и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Душан Пројовић. Такмичење су организовали Кошаркашки савез Србије са спонзорима и Спортски центар Чајетина уз подршку општине Чајетина и Туристичке организације Злaтибор.

КОМПЛЕТНИ РЕЗУЛТАТИ:
https://play.fiba3x3.com/events/005dcae5-e3d7-4382-a368-a1f197b15607/schedule