„Б” рерпрезентација Србије поражена је првом колу турнира у Шајангу од селекције Аустралије са 103:93 (44:43). Аустралијанци су поново били бољи од изабраника селектора Зорана Тодоровића, баш као и на утакмици која је одиграна у Нинјангу (72:64) .
Наш млади тим одиграо је одлично у првом полувремену, у коме су се обе екипе неизменично смењивале у вођству. Међутим, у наставку сусрета ривал је почео одлично да шутира за три поена што вероватно не би било довољно за тријумф да није било помоћи судија, које су у самом финишу донеле неколико веома чудних одлука на штету Србије. Најефикаснији у редовима нашег тима, али и најбољи појединaц утакмице био је Страхиња Мићовић са 34 поена, док се у финалној деоници истакао Мирослав Пашајлић са десет поена.
– Селекција Аустралије је физички јача од нас, свакако уигранија, што јој је уз помоћ судија било довољно да нас савлада. Играју годинама заједно, што се најбоље видело по начину игре у другом полувремену. Још једном је одлично одиграо Мићовић, који је од свих наших играча има иза себе запажену сезону, док већина осталих играча није имала превише минута проведених на паркету. Без обзира на св потребно је да одржимо висок морал, иако смо изгубили шансе за прво место, морамо да одиграмо најбоље могуће преостале две утакмице – јасан је селектор Тодоровић.
Следећу утакмицу на турниру у Шанјангу „Б” репрезентација Србије игра у суботу против најбоље селекције Камеруна.