“Б” репрезентацијa Србије отпутовала је данас у Кину где ће учествовати на два турнира, најпре у Нинјнагу (25. -27. јун),  а затим и у Шанјангу (1.- 3. јул), против Лиаонинг тима и Аустралије, али и најбоље репрезентације Камеруна. Селектор Зоран Тодоровић и његови израбраници последње две недеље вредно су тренирали у Београду како би се што боље припремили за искушења која их ишчекују. На последњем тренингу пред пут у Кину посетио их је генерални секретар КСС Дејан Томашевић и пожелео им срећу.

Урадили све што је било планирано у овом кратком периоду, одржали за 13 дана 21 тренинг. На жалост нисмо одиграли ниједну контролну утакмицу, али смо успели да се упознамо и уиграмо колико је то било могуће. Нисмо могли да рачунамо на играче из клубова који су играли плеј-оф, већ углавном на играче из КЛС-а. Већина од њих нису носиоци игре у својим у клубовима, али имају неспоран квалитет и зато смо највећи акценат ставили на подизању њиховог самопоуздања. Имаће прилику да се докажу, а они најистакнутији добиће прилику да конкуришу за састав који ће следеће године играти на Универзијади у Кинеском тајпеху  –  истакао је Зоран Тодоровић.

Иако о противницима немају превише информација, репрезентативци Србије трудуће се да пруже максимум и оставе што боље утисак:

Имамо само штуре вести о селекцији Камеруна која има много талентованих играча који су веома атлетски доминантни. Кина ће играти у комбинованом саставу. Све њихове селеккције форсирају брзу игру са пуно шутева за три поена. Аустралија придаје велику важност Универзитетској селекцији. Годинама имају истог селектора, у њиховом Стручном штабу је и чувени Лук Лонгли. Без обзира на све, имамо обавезу да одиграмо најбоље могуће, јер представљамо Србију, која на кошаркашкој мапи света представља важан фактор – закључио је Тодоровић.

Србију ће на турниру у Кини представљати следећих 12 играча: Стефан Пот (Mладост Земун), Јован Новак, Петар Ракићевић, Душан Кутлешић и Љубомир Чампара (Металац), Андреја Стевановић, Страхиња Мићовић и Немања Мишковић (Борац Чачак), Ђорђе Милошевић и Мирослав Пашајлић (Игокеа), Андрија Симовић (Вршац) и Милош Јанковић (Швајцарска).

У Стручном штабу поред селектора Зоран Тодоровића, налазе се још помоћни тренери Јован Копривица и Марко Димитријевић, физиотерапеут Александар Јаковљевић и лекар Милан Мирковић.