Екипа Орион Мењачнице први је шампион Србије у баскету “3 на 3”. Екипа из Новог Сада је на домаћем терену у одлучујућој утакмици финалног турнира у организацији Кошаркашког савеза Србије савладала састав Мастер Цафé са 20:19. Победничка екипа играла је у саставу: Рајко Радиновић, Александар Будимски, Александар Петревски и Марко Савић.

На новосадском Штранду пред више од 700 гледалаца част да се бори за титулу шампиона Србије имало је осам екипа које су показале највише на квалификационим турнирима у претходна два месеца. У самој завршници, у полуфиналним дуелима састали су се Олимп – Мастер Цаффе и Орион Мењачнице – Ранч. У оба сусрета одлучивале су нијансе о чему сведочи податак да је одлука пала буквално у последњим секундама. Пре него што је почео финални окршај под кошем, наступила је хип хоп група ТХЦ ла Фамилија која је додатно подгрејала атмосферу. Финале би се у најмању руку могло описати као борба титана, а завршено је резултатом 20:19 за Орион мењачнице. Током десет минута игре готово да није било момента без коша, а обе екипе дале су свој максимум.

– Било је јако тешко и у полуфиналу и у финалу јер су утакмице завршене само са једним кошем разлике и то у последњим секундама. Иако баскет играмо дуго, као екипа смо наступили тек ове године, дали смо све од себе, а послужила нас је и срећа. Свака част на организацији, ово финале било је спектакуларно, готово као фудбалска Лига Шампиона – рекао је Рајко Радиновић, капитен Орион мењачница у којима су јошАлександар Будимски, Александар Петревски и Марко Савићкоји је кошевима у последњим секундама пресуђивао утакмице у корист свог тима.

Орион мењачнице као награду добиле су 100.000 динара, а такође ће представљати нашу земљу на „World Tour“ у Прагу (23. и 24. августа). Они су други новосадски тим на том турниру, јер је учешће на истом изборио и тим Баскет 3×3 који је вицешампион света.

Јако сам задовљан квалитетом баскета који смо имали прилику да видимо. Играло се на једну лопту, свако је сваког могао да победи. Екипа Орион Мењачница која није освојила ниједан квалификациони турнир на крају је победила у финалу уз два срећна шута у полуфиналној и финалној утакмици, а томе је свакако допринело и то што су играли на свом терену и имали велику подршку публике. Имаћемо два новосадска тима на Мастерс турниру у Прагу, Олимп се квалификовао на мастерс у Лозани, што значи да три српска тима учествују на мастерс турнирима. То је већ велики успех, а верујем да и састав Ранча има потенцијал да у Копенхагену избори учешће на Мастерсу. Мислим да бисмо тиме могли да закључимо једну лепу причу након само годину дана организовања српске баскеташке лиге – поручио је Душан Домовић Булут у име организатора Кошаркашког савеза Србије

.