У Сремској Митровици 20. јуна одржаће се трећи турнир првенства Србије у баскету „3 на 3“ Организатори турнира су Кошаркашки савез Србије, Кошаркашки савез Војводине, Управа Града Сремске Митровице и Спортски Савез Сремске Митровице.

 

Такмичарске категорије:

– СЕНИОРИ – У18 ЈУНИОРИ 1997 – У16 КАДЕТИ 1999 – У18 ЈУНИОРКЕ 1997

У свакој наведеној категорији могу да учествују млађи такмичари/екипе од наведеног узраста. Котизација за учешће у категорији СЕНИОРИ је 4.000,00 динара, у категорији У18 ЈУНИОРИ 1997 је 2.000,00 динара, у категоријама У16 КАДЕТИ 1999 и У18 ЈУНИОРКЕ 1997 је учешће бесплатно.

Процедуру пријава екипа, потврду учешћа и уплату котизације ће дефинисати организатори такмичења и објавити на сајту КСВ, www.ксв.орг.рс у понедељак 15. јуна 2015. године.

 

– СЕНИОРИ, 24 екипе, први део такмичења се игра у 8 група по 3 екипе, у групама се игра по једноструком бод систему свако са сваким, свака екипа игра против два противника у групи, пласман по ФИБА правилима, победник групе иде у даље такмичење, у даљем такмичењу се игра по КУП систему, систем елиминације, победник иде у даље такмичење, игра се утакмица за треће место.

– У18 ЈУНИОРИ 1997, 12 екипа, први део такмичења се игра у 4 групе по 3 екипе, у групама се игра по једноструком бод систему свако са сваким, свака екипа игра против два противника у групи, пласман по ФИБА правилима, победник групе иде у даље такмичење, у даљем такмичењу се игра по КУП систему, систем елиминације, победник иде у даље такмичење, игра се утакмица за треће место.

– У16 КАДЕТИ 1999, 12 екипа, први део такмичења се игра у 4 групе по 3 екипе, у групама се игра по једноструком бод систему свако са сваким, свака екипа игра против два противника у групи, пласман по ФИБА правилима, победник групе иде у даље такмичење, у даљем такмичењу се игра по КУП систему, систем елиминације, победник иде у даље такмичење, игра се утакмица за треће место.

– У18 ЈУНИОРКЕ 1997, 6 екипа, први део такмичења се игра у 2 групе по 3 екипе, у групама се игра по једноструком бод систему свако са сваким, свака екипа игра против два противника у групи, пласман по ФИБА правилима, победник групе иде у даље такмичење, у даљем такмичењу се игра по КУП систему, систем елиминације, победник иде у даље такмичење, игра се утакмица за треће место.

Награде по категоријама:

– СЕНИОРИ Награда за 1. место је учешће на међународном турниру у Француској, град Бордо, датум ће бити накнадно објављен, КСС обезбеђује плаћање путних трошкова, смештај о трошку организатора турнира, плакета за екипу, медаље за играче Награда за 2. место је новчана награда у износу од 20.000,00 динара, плакета за екипу, медаље за играче Награда за 3. место је спортска опрема коју обезбеђује КСС, плакета за екипу, медаље за играче Три првопласиране екипе у категорији сениора се директно пласирају на завршни Финални турнир 3X3 Првенства Србије, у Београду 8. августа 2015.године.

– У18 ЈУНИОРИ 1997 Награда за 1. место је спортска опрема коју обезбеђује КСС, плакета за екипу, медаље за играче Награда за 2. место је плакета за екипу, медаље за играче Награда за 3. место је плакета за екипу, медаље за играче.

– У16 КАДЕТИ 1999 Награда за 1. место је спортска опрема коју обезбеђује КСС, плакета за екипу, медаље за играче Награда за 2. место је плакета за екипу, медаље за играче Награда за 3. место је плакета за екипу, медаље за играче Награда за 1. место је спортска опрема коју обезбедјује КСС, плакета за екипу, медаље за играче. Награда за 2. место је плакета за екипу, медаље за играачице Награда за 3. место је плакета за екипу, медаље за играчице.