Викенд пред нама биће врло узбудљив у свету баскета 3х3. Поред првог челенџера, који ће се, под покровитељством ФИБА, одржати у Београду, очекују нас и три турнира Б категорије у оквиру РОДА 3х3 првенства Србије.

Сви љубитељи игре под обручем дуго су чекали да светски турнир стигне у Србију, а ове године имамо прилику да гледамо чак два. Након челенџера у Новом Саду, који се показао као сјајан домаћин, на реду је Београд. На платоу испред „Штарк“ арене имаћемо прилику да гледамо неке од најбољих светских екипа, које ће се борити за новчане награде, као и пласман на мастерс у Прагу. Када се погледа списак учесника, јасно је да нас очекује велика борба и да ће сви Београђани моћи да уживају у спектаклу. Када су у питању српски имови, имаћемо чак пет представника, а то су актуелни светски  шампион Нови Сад, светски шампион из 2017. године – Земун, затим Олимп, Аваи Врбас и Армагедон. Новосађани важе за највећег фаворита, али им тимови попут Земуна, Риге и Амстердама могу помрсити конце.

Турнир у Београду дефинитивно ће бити један од најјачих челенџера ове сезоне, судећи по именима, те нама преостаје једино да се 13. и 14. јула придружимо испред Арене и уживамо у спектаклу.

Вратимо се на домаће првенство, где нас у суботу и недељу очекују три турнира. Шампионат полако улази у саму завршницу, а ове недеље РОДА караван ће се најпре зауставити у Осечини. Како су најавили организатори, мале средине ће још једном показати колико воле овај спорт, као и то колико талентованих баскеташа имају. За најбољи тим у Осечини спреман је чек на 70.000,00 динара, док ће другопласирани бити награђен са 10.000,00 динара, као и робним наградама Кошаркашког савеза Србије. Пријаве за турнир су и даље отворене, а све додатне информације можете добити на број 064/2644217.

Истог дана, у Нишу ће јиш једном српски баскеташи одмерити снаге, овог пута у организацији општине Пантелеј. Сада већ традиционални турнир окупиће много баскеташа, који ће сигурно дати све од себе да Нишлије уживају у сјајном баскету.

Ни овде није крај, јер времена до великог финала није много остало. Већ у недељу РОДА караван преселиће се за Тутин. На Главном градском тргу први пут ћемо имати прилике да гледамо баскеташко надметање, а верујемо да ће се Тутин показати као сјајан домаћин и да ће сви уживати у сјајним партијама наших баскеташа.

Освајачи домаћих турнира оствариће директан пласман на финални турнир, који је заказан за 18. август у Новом Саду.