Баскет 3×3 одавно је освојио срца публике широм Србије, а добро познати звук лопте на терену јасан је позив да је време да изађемо напоље и уживамо у чаробној игри.

Овог пута чули смо га у Чачку и Панчеву, где се зауставио РОДА 3×3 караван. Првенство Србије полако улази у саму завршницу, а овог викенда домаћини турнира били су Чачак и Панчево. Па, кренимо редом…

Субота је била резервисана за градски трг у Чачку, граду који је последњих пет година препознат као домаћин вредан турнира А категорије. У складу са тим, имали смо прилику да на терену гледамо неке врхуснке тимове и велику борбу за сваку лопту. Сваки кош могао је бити пресудан за велике награде које су чекале учеснике, а као најбољи показали су се баскеташи екипе Чачак 3×3, који су у великом финалу славили против тима Muzzik МТС, резултатом 18:14. Захваљујући томе освојили су чек на 100.000 динара, док је другопласираној екипи припала новчана награда у износу од 20.000 динара.

Само дан касније, РОДА 3×3 караван преселио се у Панчево, који нас је угостио након шест година паузе. На Тргу Краља Петра имали смо прилику да гледамо заиста врхунски баскет, а награда је била изузетно вредна – пласман у велико финале Србије. Из турнира у турнир ове сезоне, екипа Ужице 3×3 је све боља и боља и показује нам да можемо озбиљно рачунати на њих, а овог викенда дошли су до нове титуле. Панчево је „покорено“ победом у финалу над екипом Бионорд ПРО, са 17:12. Поред пласмана у велико финале, награђени су и чеком на 100.000 динара, док је за пораженог финалисту резервисано 35.000 динара, као и вредне робне награде.

Био је то још један узбудљив викенд, а наредног нас чека још више узбуђења – РОДА 3×3 караван сели се Крупањ, па онда у Београд, тачније Делта сити, док је 3. септембар резервисан за Инђију.

Поред тога, до краја регуларног дела шампионата, преостали су нам још турнири у Новом Саду, Косовској Митровици, Старој Пазови и Рашкој, што значи да нема још много времена – велико финале се ближи!