Као што је и најављено, минулог викенда у крагујевачком шопинг центру „Плаза“ приређен је прави баскеташки спектакл. У Србији је поново исписана историја овог спорта, пошто је одржан први indoor турнир у шопинг молу, а у таквим условима најбоље су се снашли играчи Армагедона, који су освојили нову титулу.

– За организацију првог турнира у шопинг молу у Србији може се рећи да је била сјајна. Кошаркашки савез Србије, уз комплетну организацију од стране наших партнера из Крагујевца, укључио се у светски тренд организације 3×3 турнира у затвореним просторима. Овим се знатно продужава сезона 3×3 такмичења, а нашем Савезу и екипама омогућава освајање додатних бодова на ФИБА ранг листи. Стрепели смо како ће све изгледати и како ће протећи, посебно са безбедносног аспекта. На сву срећу, све је било беспрекорно и изгледало је врхунски. Овим путем дугујемо велику захвалност екипама које су учествовале, јер су показале одличан осећај за место и ограничене услове у којима се турнир организује. Понашали су се баспрекорно и одговорно, без једне једине примедбе. Можемо да кажемо да су они кључно помогли организацији овог турнира. Надамо се и учинићемо све да нађемо начин да организујемо још оваквих турнира у градовима у Србији где за то постоје услови. Отворени смо за све који имају било какву идеју и жељу да организују 3×3 турнир у свом граду у затвореном простору – рекао је Бошко Аџић, координатор 3х3 такмичења КСС.

Крагујевчани су се и овог пута показали као сјајни домаћини, осим врло узбудљивих мечева, приређена су и бројна изненађења за публику, те нема сумње да су сви уживали. Да су и даље у сјајној форми показали су баскеташи из Смедеревске Паланке који су били најбољи од 12 екипа у сениорској конкуренцији. Противник у финалу био им је тим београдског Олимпа, који су савладали са 22:16 у врло неизвесној и узбудљивој утакмици. Оно што је такође занимљиво јесте да су се ове две екипе састале и у групној фази, када су славили Београђани, те је још једном потврђено неписано спортско правило да се исти противник не може победити два пута на једном турниру.

Бројна публика имала је прилику да ужива у мајсторијама неких од најбољих срспких баскеташа, што је доказ да смо и овог пута успели да изведемо несвакидашњи подвиг. Уз велику захвалност менаџменту шопинг центра „Плаза“, надамо се да ћемо поново имати прилику да на овај начин обрадујемо све љубитеље баскета у нашој земљи.