Почевши од априла и турнира на Ади Циганлији до сада је у оквиру РОДА 3х3 првенства Србије одржано осам турнира, а овог викенда одржаће се још два. У суботу нас очекује такмичење Б категорије, које ће се организовати у Прибоју, док ће Краљево у недељу бити домаћин турнира А категорије.

Прави спектакл гледали смо претходне недеље у Нишу и Лесковцу, а нема сумње да ће тако бити и овог пута. Традиоционални прибојски турнир од ове године је и званично ушао у државно првенство, а одржаће се на „Mozzart“ теренима. За најбољу екипу обезбеђена је новчана награда у износу 120.000 динара, док ће другопласирани кући понети чек на 30.000 динара, као и спортску опрему Кошаркашкког савеза Србије. За екипу која заузме треће место такође су обезбеђене вредне робне награде. Осим тога, шампион Прибоја осваја и слот за учешће на финалном турниру првенства Србије, које је заказано за 18. август. Пријаве су и даље у току, а све информације можете добити на број 069/4006-466 .

Само дан касније, у недељу, Краљево ће угостити српске баскеташе, који ће се борити за чек на 100.000 динара, као и пласман на завршни турнир. За вицешампиона су такође обезбеђене награде, па ће се окитити са 20.000 динара и робним наградама, док су исте загарантоване и тиму који се нађе на трећој позицији. Пријаве су и даље у току, а можете их извршити на број 060/6168-813.

Шампиони турнира остварују диретан пласман на финални турнир првенства Србије, а наш шампион оствариће право учешћа на мастерсу у Дебрецину, који ће се одржати од 27. до 28. августа. Тенутно првопласирана екипа државног првенства је Земун, који је освојио три прва турнира, одмах иза њих налазе се на баскеташи Брокса, који су овојили једну титулу, а на трећем месту налази се Нови Београд, који је претходног викенда био најбољи у Нишу.