Репрезентација Србије на Олимпијским играма у Рију, нажалост, неће моћи да рачуна на Немању Бјелицу. После детаљних медицинских прегледа који су обављени у Минесоти, установљено је да његова повреда захтева још најмање три недеље опоравка и рада по посебном програму, што значи да се наш ас неће опоравити на време за наступ на Олимпијском турниру у Рију.

Немања Бјелица је у суботу боравио на Копаонику где се репрезентација Србије припрема за Олимијске игре. Обавио је разговор са селектором Александром Ђорђевићем и пожелео срећу саиграчима у наставку припрема.

Бјелица је стандардни члан репрезентације Србије од 2009. године, од када је наступао на четири европска и два светска првенства. Са државним тимом освојио је сребрну медаљу на ЕП у Пољској 2009, као и на Светском шампионату 2014. године. За сениорски државни тим наступао је 124 пута и постигао 928 поена.

– Веома сам везан за репрезентацију и много ми је жао што нећу бити у тиму на Олимпијским играма у Рију. Седам година сам свако лето проводио са националним тимом и тешко је прихватити да нећу моћи да помогнем екипи на тако великом такмичењу као што су Олимпијске игре. Разговарао сам са селектором Ђорђевићем и сложили смо се да овако велико такмичење захтева физички потпуно спремне играче, што ја у овом тренутку нисам. Морам да залечим повреду због које ми се неће остварити велика жеља да наступим на Олимпијади, али се надам да ћу остварити сан на следећим Олимпијским играма. Свим срцем ћу бити уз саиграче у Рију и верујем да тамо могу да направе добар резултат – изјавио је Немања Бјелица.