Гости путујуће изложбе „FIBA Road SHOW 2014“ која промовише предстојећи Светски Куп у Шпанији били су бивши репрезентативци наше земље коју су чак пет пута освајали Најсмитов трофеј који је такође изложен (1970, 1978, 1990, 1998 и 2002. године) на Тргу Републике у Београду. Испред штанда Кошаркашког савеза Србије појавили су се Дејан Бодирога, Дејан Томашевић, Александар Ђорђевић, Драган Тарлаћ, Жарко Чабаркапа, Александар Смиљанић, Немања Ђурић, Бата Радовић, као и почасни председник КСС Бора Станковић.

Дејан Бодирога имао је прилику да као капитен СР Југославије подигне Најсмитов трофеј у Индијанаполису 2002. године.

То је нешто што се памти до краја живота. Победити Американце на њиховом терену, а у финалу бити боље од никад јаче селекције Аргентине је свакако за незаборав – подсетио је Бодирога.

Дејан Томашевић био члан наших репрезентација које су на Светским првенствима тријумфовале 1998. и 2002. године.

– То су сигурно најлепши тренуци моје каријере. Ова изложба је лепо подсећање на те чаробне дане кад смо били на крову света. Заиста сам срећан што се ових дана промовише кошарка у Београду и надам се да ће ускоро бити нових успеха – нагласио јеТомашевић.

Предраг Богосављев, ФИБА директор организације догађаја у знак захвалности за подршку у реализацији поставке „Road SHOW 2014“ поклонио је градском менаџеру Горану Весићу лопту са мотивима Светског Купа у Шпанији.

– Желим да се захвалим ФИБА и господину Богосављеву што је и наш главни град један од домаћина ове турнеје. Србија је земља кошарке, а Београд ће увек подржавати и помагати промоцију спорта. Тренутно се у нашем граду одржава европски шампионат у веслању, 2017. угостићемо најбоље атлетичаре Старог континента. Покушаћемо да добијмо организацију финалног турнира Евролиге и да будемо домаћини Европског шампионата у кошарци 2015. У суштини Београд заслужује да сваке године буде организатор неког великог такмичења – закључио је Горан Весић.