Бориславу Бори Станковићу дугодишњем генералном секретару ФИБА, у петак је у Мијеу, уручена награде за животно дело. Награду почасном председнику Кошаркашког савеза Србије уручили су председник ФИБА Хорацио Мураторе и садашњи генерални секретар Патрик Бауман.

Бора Станковић је дао немерљив допринос кошарци, као играч, тренер и дугогодишњи функционер. Мало ко је имао успеха у свим аспектима кошаркашке игре, као Бора Станковић, стоји у образложењу награде.

Као играч Станковић је био шампион Југославије са Црвеном звездом, а за национални тим одиграо 36 утакмица у раздобљу од 1948. до 1953. укључујући наступ и на Светском првенству 1950. године у Аргентини. Као тренер са ОКК Београдом освојио је четири, а са италијанском Орансодом једну титулу националног шампиона.

У Кошаркашком савезу Југославије од 1954. године Станковић је најпре био председник Такмичарске комисије, а затим читву деценију (1956 – 1966) генерални секретар.  На месту генералног секретара Међународне кошаркашке федерација (ФИБА) био је од 1976. до 2002. године. Бора Станковић је од 1978. члан Међународног олимпијском комитета (МОК), а од 1991. године члан кошаркашке Куће славних.