Бостон Селтикси, односно ђаци Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, нови су шампиони Јуниор НБА лиге Србије 2023! Они су у великом финалу у дворани „Радивој Кораћ“, у предивном кошаркашком амбијенту, савладали екипу Јута Џез (ОШ „Ратко Вукићевић“ из Ниша) резултатом ­44:20.

У мечу за треће место, Мајами Хит (ОШ „Уједињене нације“ из Београда) су савладали Шарлот Хорнетс (ОШ „Бубањски хероји“ из Ниша) са 40:21 и освојили бронзане медаље.

Пре тога, Бостон је у полуфиналу победио Мајами 37:30, а Јута је била боља Шарлота 39:20.

КОМПЛЕТНУ ФОТО ГАЛЕРИЈУ СА ФИНАЛНОГ ДАНА МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ОВДЕ

https://disk.yandex.com/d/zdayvoPTCQJqxg

Виктор Антић из Сан Антонија (ОШ „Бора Станковић“ из Београда) највише је показао у такмичењу у вештинама међу дечацима, а финалиста је био Стефан Нановић из Феникса (ОШ „Борислав Пекић“ из Београда).

Миња Валдевит из Мајамија (ОШ „Уједињене нације“ из Београда) била је највештија девојчица на полигону, а у финалу се такмичила са Исидором Благојевић, такође из Мајамија.

Душан Торбица, члан Чикага (ОШ „Свети Сава“ из Београда) је био најбољи шутер, док је финалиста био Алекса Додош из Атланте (ОШ „Милош Црњански“ из Београда).

Четири дечака и једна девојчица су се посебно истакли током ове сезоне, а посебно у плеј-офу и на финалном дану. Игром и понашањем на терену, место у најбољој петорци лиге заслужили су Анђела Јованов из Бостона (ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина), Теодор Коњикушић из Бостона (ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина), Душан Цвијан из Мајамија (ОШ „Уједињене нације“ из Београда), Лука Николић из Јуте (ОШ „Ратко Вукићевић“ из Ниша) и Лазар Стошић из Шарлота (ОШ „Бубањски хероји“ из Ниша).

Пехар за најбољег шестог играча добио је Илија Крстић из Јуте (ОШ „Ратко Вукићевић“ из Ниша).

Награду за играча који је током лиге највише напредовао добио је Филип Бабић из Мајамија (ОШ „Уједињене нације“ из Београда), а за играчицу која је највише напредовала Анђела Јованов из Бостона (ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина.

Најбољи дефанзивац сезоне је Никола Петровић из Шарлота.

За најбољег саиграча изабрана је Наталија Стошовић из Јуте.

Специјалну награду за фер плеј добио је Вук Тасков из Јуте.

И ове године, додељене су и посебне награде које носе назив „Her time to play”, које представљају иницијативу и подстрек да се што више девојчица укључи у спорт и кошарку, а добитници су Анђела Јованов из Бостона, Миња Валдевит из Мајамија, Исидора Благојевић из Мајамија, Неда Ђорђевић из Јуте, Нина Милићевић из Шарлота и Николина Митровић из Чикага.

Најбољи стрелац лиге је Лука Николић из Јуте.

МВП играч финала је Теодор Коњикушић из Бостона.

Награду за тренера године добио је Срђан Игњатов из Бостона.

Завршница такмичења под окриљем КСС и европског огранка НБА показала је да је организација ове лиге пун погодак.