Протеклог викенда, пово је 3х3 караван Рода првенства Србије био активан. У Ужицу је одржан други по реду професионални турнир у баскету „3×3 Ужице опен“. Наш караван заузео је главно место на Тргу Партизана, који преставља сам центар града. Такмичење се одвијало у категоријама сениора и јуниора. Од укупно осам тимова у јуниорској конкуренцији прво место заузели су Росонери. Од 20 тимова у мушкој конкуренцији, прво место је заузела екипа Брокс 3×3 победом у финалу против екипе 3×3 Крагујевац резултатом 19:17.

Финални меч је одигран у дворани „Велики парк“ због временских неприлика које су погодиле Ужице тога дана у послеподневним часовима.

Најбољи домаћи, али и бугарски и македонски тимови у баскету надметали су се дан касније у Нишу, а победник у конкуренцији сениора био је актуелни шампион 3×3 Рода првенства Србије београдски Олимп. Турнир је био веома јак, с обзиром на то да је доносио „визу” за ФИБА Челенџер у Лимасолу.

На свом путу ка трофеју и пласману на Кипар, Олимп није имао нимало лак задатак, пошто се у полуфиналу састао са актуелним светским прваком Земуном. У финалу су много лакше победили Змајеве из Београда са 21:6.

Осим сениора, који су привукли највећу пажњу, на турниру су се надметали и јуниори, где је победио нишки тим Каменци, као и девојке, где је тријумфовала екипа Београд.

Било је предвиђено да се турнир одигра у самом центру Ниша, на Тргу Краља Милана где је и почео, али је због потенцијалних падавина током дана премештен у Основну школу „Душан Радовић”.

Турнир је такође имао и хуманитарни карактер, јер су током целог турнира скупљане донације за помоћ младом нишком новинару Александру Николићу, а у прилог томе је одиран и ревијални хуманитрани меч у коме су учествовали многи познати нишки спортисти и спортски радници.

Наредног викенда, очекују нас турнири у Лапову 8. јуна и Суботици 9. јуна.