Четвртог викенда РОДА 3×3 првенства Србије одржан је турнир у Сремској Митровици, на Тргу Ћире Милекића. Четврту годину за редом Митровчани су угостили неке од најбољих српских баскеташа, а титулу шампиона понела је екипа Брокс.

Сјајно време послужило је наше баскеташе, који су дали све од себе да се домогну наслова шампиона и пласмана на завршни турнир. Осим домаћих тимова, у Митровици су се такмичили и гости из Босне и Херцеговине, те смо гледали врло узбудљиву групну фазу.

У великом финалу снаге су одмерили баскеташи Новог Београда и Брокса, а после велике неизвесности и неколико резултатских преокрета, као победници су изашли момци из тима Брокс (18:16). Обе екипе обезбедиле су пласман на финални тунир РОДА пренства, а Броксу је припао и чек на 100.000 динара, док је другопласирана екипа награђена са 20.000 динара.

Шампион је наступио у нешто измењеном саставу, али је Немања Драшковић истакао да им то није представљало велики проблем.

– Ушли смо у нову сезону са једном променом у играчком кадру и кренули смо са заједничким припремама нешто касније него претходних година, али брзо смо се уклопили. После добре игре у Крагујевцу успели смо да освојимо трофеј у Митровици. Мислим да смо имали највећу жељу од свих екипа, а онда и приказали добар и квалитетан баскет. Надам се да ћемо наставити у истом ритму – рекао је Драшковић.

На трећем месту нашли су се баскеташи Аваија, који су награђени спортском опремом Кошаркашког савеза Србије.

Други турнир протеклог викенда одржан је у недељу на стадиону Јединства у Старој Пазови, а екипа Врбас Аваи дошла је до титуле на овом турниру РОДА 3×3 Првенства Србије. Финални окршај са гостима из Босне и Херцеговине, тимом XXX Сарајево, због кише је одигран у хали, а Аваи је тријумфовао резултатом 21:15.

Наслов шампиона овог турнира Б категорије, баскеташима из Врбаса осим новчане награде донео је и право учешћа на завршном финалу Првенства Србије. Аваи је тако дошао до друге титуле у недељу дана, након што су првенац у сезони освојили на турниру у Букурешту. Због повреда, и у Старој Пазови су играли у измењеном саставу, а титулу су освојили Иван Поповић, Страхиња Стојачић, Горан Остојић и Филип Симић.

Након турнира, Иван Поповић је истакао да су испунили циљ пласманом на велико РОДА финале првенства.

– Већ на старту сезоне испунили смо два циља – обезбедили смо завршницу румунског и српског првенства, тако да од четири турнира ове сезоне имамо две титуле. Имамо велике проблеме од старта, Марко Бранковић и Данило Мијатовић су пред сам старт првенства доживели повреде. Међутим, Бранковић ће се прикључити у Новом Саду, а Мијатовић се враћа почетком јуна. Још се уигравамо и дижемо форму из турнира у турнир. Пазова је била одлично организована, мало је је утисак покварила киша, па је финале било у хали… – закључио је Поповић.

У Пазови су се надметале и баскеташице, а у конкуренцији четири тима који су се такмичили по лигашком формату, тријумфовала је максималним учинком Србија 2, у чијем су саставу биле Јефимија Каракашевић, Ива Роглић, Јована Јакшић и Мирјана Бероња. Друго место припало је Србији 1, баскеташице Србије 3 биле су треће, док је екипа ПЕАК заузела четврто место.

Наредног викенда сви љубитељи баскета моћи ће да уживају у Новом Саду, где нам предстоји челенџер под покровитељством ФИБА, док ће се на Сењаку, у Београду, одржати још један турнир у оквиру првенства Србије.