Женска кошаркашка репрезентација Србије окупиће се вечерас у хотелу „Рум 88“ у Београду и започети заједничке тренинге пред последње две утакмице квалификација за Европско првенство 2017. године у Чешкој.

Биће то идеална прилика да публика и навијачи у Краљеву (19. новембар) и Нишу (23. новембар), где ће се и играти квалификациони дуели, поздрави европске шампионке и бронзане из Рија.

За утакмице против Луксембурга и Украјине селекторка Марина Маљковић одлучила је да позове шири круг кандидаткиња, међу којима су и играчице које су се вратиле са Олимпијских игара са одличјем, али и младе и перспективне кошаркашице на које наш национални тим треба да се ослони у будућности.

Утакмица против Луксембурга игра се у суботу, 19. новембра од 19.00 часова у новој спортској дворани у Краљеву, док је дуел против Украјине на програму у среду 23. новембра од 18.00 часова у нишкој дворани „Чаир“. На обе утакмице улаз је бесплатан, а из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у што већем броју и пруже подршку најбољој женској кошаркашкој репрезентацији у Европи.

Репрезентација Србије је у прва четири дуела остварила три победе и један пораз и тренутно заузима другу позицију у групи Д иза Украјине која има скор 4-0. Побеђене су Немачка у Београду (100:57) и у Васербургу (78:66), као и Луксембург у Луксембургу (132:38), док је у Кијеву наш тим доживео пораз од Украјине (75:78).

Пласман на Европски шампионат за сада су обезбедили домаћин Чешка, као и Шпанија, која је осигурала прву позицију у квалификационој групи И. Преосталих 14 места заузеће још осам победника група и шест најбољих другопласираних екипа.