Најбољи српски јуниори, освајачи бронзане медаље, вратили су се у понедељак у касним вечерњим часовима са Европског првенства за играче до 18 година, које је одржано у Литванији и Летонији од 9. до 19. августа.

изабраницима селектора Дејана Мијатовића једна лопта и мало спортске среће недостајали су да се боре за најсјајније одличје на Европском првенству, што су приказаним играма и заслужили. Али и после несрећно изгубљеног полуфинала од једног од домаћина, репрезентације Литваније (69:67), ова сјајна генерација српских кошаркаша показала је карактер и квалитет и у мечу за треће место феноменалном игром и борбеношћу савладала јаку селекцију Русије са чак 10 поена разлике (66:56) и заслужено освојила бронзану медаљу. Велики успех крунисан је избором у идеалну петорку Европског првенства чак двојице српских репрезентативаца – Николе Радичевића и Николе Јанковића.

Бронзане јуниоре, поред родбине и пријатеља, на београдском аеродрому „Никола Тесла“, дочекали су и честитали на феноменалном резултату Дејан Бодирога, потпредседник КСС, Драган Тарлаћ, директор мушких репрезентативних селекција КСС и Андрија Клеут, Генерални секретар КСС.