Михаил Прохоров, руски милијардер и власник НБА лигаша Бруклина, требало би да награди основце „Лазе Костића”. Јер они су у јуниорској НБА лиги бранећи боје Нетса освојили шампионски пехар убедљивим победама у полуфиналу и финалу.

Вицешампиони су ђаци из Ћирила и Методија или ако вам је драже првотимци ракета из Хјустона, победом над Оклахомом (Коста Трифковић) бикови из Чикага (Лазар Саватић) стигли су до бронзе.

Филип Миловановић, ведета Лејкерса (ОШ 14. октобар), највише је показао у такмичењу у вештинама међу дечацима. Маша Јовановић из Милвокија (ОШ Милош Црњански) највештија девојчица.

Алекса Петровић члан Селтикса (ОШ Браћа Јерковић) је најбољи шутер, док је Игор Банић кошгетер Хјустон Рокетса (ОШ Ћирило и Методије) са 121 поеном најбољи стрелац лиге.

Плакете КСС уручене су Нилу Мејеру представнику НБА лиге, спонзорима Млекари Шабац, Триглав осигурању и КК Жарково.

Завршница такмичења под окриљем КСС и европског огранка НБА јуче у дворани у Жаркову, показала је да је организација ове лиге пун погодак. Владимир Радмановић био је у својству амбасадора НБА, док је Дејан Томашевић „репрезентовао” КСС.

ПОЛУФИНАЛЕ: Хјустон – Оклахома 39:37, Бруклин Нетс – Чикаго Булс 45:24.

ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО: Чикаго Булс – Оклахома 42:38.

ФИНАЛЕ: Бруклин – Хјустон 45:16.