Бек српске репрезентације о одличној атмосфери у националном тиму
Српске кошаркашице успешно приводе крају припреме за европско првенство у мађарској и румунији, а у прилог томе говоре сигурне победе против кине. изабранице марине маљковић су у првом мечу биле убедљиве са 88:66, док су кинескиње у другом пружиле нешто већи отпор, па је он је завршен тријумфом србије са 79:70.
Наш национални тим откако га је пре четири године преузела Маљковићева није се значајније мењао, а бек Дајана Бутулија наглашава то као један од главних квалитета.

-Атмосфера је увек била сјајна, али мислим да никада нисмо имале бољу хемију него сада. Четврту годину смо заједно, врло добро се знамо. Сада се погледом разумемо, не морамо ништа ни да кажемо једна другој. Одлично сарађујемо и улазимо у форму – каже Бутулија.

Иако се ближи почетак Европског првенства, на коме ће наша репрезентација играти у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом, Бутулија каже да се још не оптерећује тиме.

-Не размишљам много унапред, желим да као и остале саиграчице спремим своје тело и главу, а онда ћемо почети да мислимо о утакмицама које нас чекају на шампионату – истакла је Бутулија.

Пред последње две утакмице на припремама, Маљковићева, која је у недељу учествовала на спортском сабрању „Свете Србије“ на Ади Циганлији, се захвалила Јелени Максимовић и нагласила да је она својим искуством значајно допринела да се тренинзи спроводе на високом нивоу.
До поласка на шампионат ‘Старог континента’, репрезентација ће одиграти још две утакмице против селекције Грчке у спортском центру „Визура“, у улици Тошин бунар у среду од 15:30 и четвртак од 20 часова.