Српска репрезентативка се опоравља после операције слепог црева

Кошаркашица Србије Дајана Бутулија пропустила је велику победу националног тима над Немачком у првом колу квалификација за Еуробаскет 2017, због операције слепог црева. Она је, наравно, пронашла начин да и у болници испрати сјајну утакмицу у препуном „Пиониру“.

– Гледала сам утакмицу на свом телефону, сама са слушалицама, да не бих узнемиравала остале пацијенте који су били са мном у соби. Искрено, осећања су ми била помешана. Осећала сам се немоћно и тужно што не могу да будем са својом екипом у тој невероватној атмосфери, али сам била и поносна и срећна што се коначно такве дивне ствари дешавају женској кошарци. Знам колико се година и како се боримо за то, наравно на челу са селекторком која је имала идеју, знање и снагу да са дна подигне наш спорт. За резултат се, наравно, ни једног тренутка нисам плашила – каже Бутулија.

29-годишња кошаркашица била је изузетно захвална због подршке коју је добијала са свих страна.

– Ових дана није било ни мало лако трпети болове, али подршка саиграчица и стручног штаба ми неизмерно значи. Почевши наравно од Марине Маљковић која је од првог тренутка када ми је позлило, била уз мене, као и тим менаџерке Јадранке Тркуље, која је целог дана била са мном на испитивањима јер нису могли одмах да одреде дијагнозу. Били су ти и физиотерапеут Бранко Стојнић и потпредседница Ана Јоковић, која је са Марином Маљковић испред сале чекала до четири сата ујутро, док се операција ниј завршила. Саиграчице су ме храбриле јер и саме знају да због тога што сам у болници, пропуштам догађај за памћење о ком свака од нас већ дуго сања. Као што је и капитенка Милица посветила победу мени, то су ствари које ја нећу да заборавим, кад већ нисам могла да будем у Пиониру – рекла је Бутулија.

Она каже да ће овај меч и за њу бити незабораван, иако физички није била присутна.

– Навијачи су ме одушевили и расплакали када сам у болничкој соби у кревету чула тај аплауз, када су рекли моје име. Бескрајно им хвала је сам се за тренутак осетила као да сам Пиониру, свакако да ми подршка 7.000 људи много значи – каже Бутулија.

Дајана Бутулија каже да ће њен повратак на терен да буде експресан.

– Разговарала сам са доктором, рекао је да ми је трбушни зид врло јак и да ћу без проблема већ са 7 до 10 дана моћи да почнем да тренирам. Такође је и олакшавајућа околност што сам оперисана лапароскопски а не старом техником, тако да су резови мањи и повратак на терен је лакши због тога. Тако да се брзо враћам, јер ја не могу дуго без кошарке, репрезентације и навијача – закључила је Бутулија.