Српске кошаркашице допутовале су у Анже, где ће у наредна два дана учествовати на турниру заједно са домаћом селекцијом Француске и Јапана.
Србија се као европски шампион директно квалификовала на Олимпијске игре, баш као и Јапан који је континентални првак Азије, док Францускиње очекује квалификациони турнир у Нанту од 13. до 19. јуна, са којег ће још пет екипа осигурати одлазак у Рио.
Ново окупљање “краљица” све изабранице Марине Маљковић су дочекале са нестрпљењем, без обзира што ће ова акција трајати само неколико дана. До одласка у Рио, српске репрезентативке ће одиграти и утакмицу у Бањалуци против Словеније 11. јуна, а завршене припреме обавиће се током јула месеца у Београду и на Златибору.

– Позитивни дух нам не мањка. Јесте да ће ова акција трајати кратко, али је задовољство што смо поново заједно. Одиграћемо две утакмице, које ће можда у овом тренутку више одговарати Францускињама, али ћемо покушати да извучемо позитивне ствари и да се подсетимо наше игре и наших акција. Праве припреме нас чекају у јулу, када крећемо са озбиљним тренинзима и остваривањем наших снова у Рију – истиче српска репрезентативка Дајана Бутулија.

Она каже да Србија веома добро познаје и Француску и Јапан, са којима су се састајале и које су побеђивале до сада.
Србија прву утакмицу у Анжеу игра у петак (20:00) против Јапана, док се у суботу (18:00) састаје са домаћином Француском.