Српска репрезентативка о првим данима припрема на Златибору

Српске кошаркашице на Златибору брусе форму за Олимпијски турнир у Рију. Први дани припрема протичу у жестоком раду, на какав су већ навикле и Марина Маљковић са стручним штабом и све кошаркашице.

– Кренуле смо жестоко, као и обично. Атмосфера је изванредна. Одлично тренирамо, сјајни су услови, тако да уживамо на Златибор и спремамо се за Олимпијске игре – открива прве утиске са припрема бек шутер нашег тима Дајана Бутулија.

Девет играчица је пре одласка на Златибор у договору са стручним штабом тренирало додатно у Београду, како би што спремније дочекале најтежа искушења.

– Тих седам дана рада нас је припремило за ово. Не осећам се тешко и не падају ми тешко тренинзи. Волим Златибор, волим припреме овде и мислим да ће као и сваке године, све проћи према плану – истиче Бутулија.

До турнира у Рију остало је још мање од месец дана. Нашу репрезентацију до прве утакмице против Шпаније 7. августа очекују и четири провере, две у Београду против Турске и Сенегала на турниру у дворани “Ранко Жеравица” и две у Рију против Бразила и Аустралије.

– Не волим да размишљам превише унапред, већ искључиво дан за даном. За мене, као за остале играчице најбитније је да се што боље припремимо и максимално уђемо у такмичење, а онда тек следи анализа противника и борба да пробамо да направимо добар резултат – закључује Бутулија.

Турнир у новобеоградској дворани “Ранко Жеравица” од 21. до 23. јула на коме ће поред нашег националног тима учествовати и репрезентације Турске и Сенегала биће идеална прилика да публика поздрави златне кошаркашице и приреди им испраћај на Олимпијске игре.