Српске кошаркашице вредно тренирају на Златибору

Српске кошаркашице из дана у дан вредно раде на припреми за Олимпијске игре у Рију. Изабранице Марине Маљковић у два тренинга дневно на Златибору неуморно упијају тактичке замисли и на терену кују планове за велика искушења која их очекују у Бразилу.

Иако је максималан фокус на припреми и на тренинзима, српске кошаркашице, које су добро познате по изузетној тимској хемији и атмосфери проналазе начине да напорене тренинге учине лакшим. Тако је данас на Златибору свој 27. рођендан прославила Саша Чађо.

– Већ пар дана вредно радимо на Златибору, где нам се прикључило још неколико девојака. У Београду смо седам дана радили јако на индивидуалним стварима које су нам недостајале. Овде више пажње посвећујемо тактици и тимској игри. Лично, волим Златибор, волим природу и овде се увек одлично осећам – истиче Саша Чађо.

Наше кошаркашице ће први пут наступити под именом Србија на Олимпијским играма у Рију, где на женском кошаркашком турниру нисмо имали тим од Сеула и 1988. године.

– Наша амбиција на Олимпијским играма је да остваримо што више победа. Идемо корак по корак, свака утакмица је битна и за сваку ћемо имати посебну припрему. Трудићемо се да пружимо квалитетну игру, да напредујемо како турнир одмиче и верујем да ћемо направити добар резултат – закључује Чађо.

Српске репрезентативке ће се у четвртак од 16 часова у продавници Лиллy дрогерие на Златибору дружити са навијачима.