Јуниорска репрезентација Србије, играчице до 19 година старости, последњег дана Светског првенства које се одржава у Чехову (Русија) играће против Малија меч за 11. место. Изабранице селектора Зоран Тира поражене су данас од селекције Холандије у борби за пласман од 9. до 12. позиције на шампионату. Српске јуниорке никако нису налазиле решење за расположеног ривала који је био бољи у готово свим сегментима игре и сасвим заслужено дошао до убедљиве победе: Србија – Холандија 60:90 (18:29, 10:21, 13:24, 19:16).

Изједначена борба водила се само уводним минутима, јер је ривал веома брзо преузео контролу и наметнуо жељени ритам. Холанђанке су форисирале брзу игру у транзицији, одлично шутирале за три поена (14-7 у првом полувремену) и константно повећавале предност. До двиоцифреног вођства дошле су у финишу прве деонице (17:27), да би после првих 20 минута створиле тешко достижну залиху – 28:51. Српске јуниорке су биле у контра ритму, а осим Јоване Ногић и Снежане Богићевић селектор Тир није имао на располагању више расположених играчица.

На почетку другог полувремена репрезентативке Србије су успеле донекле да успоставе равнотежу, али су Холанађанке у финишу треће деонице поново убрзале игру, почеле да погађају из готово свих позиција за вођство 71:37 (29. минут). Невена Вучковић покренула наш млади тим на старту финалног периода, који је до краја утакмице пуно бољем игром успео да се избори за што часнији пораз 60:90.

Играли смо веома слабо, што је за последицу имало тежак пораз. Несхватљиво смо лоше бранили шут за три поена, безидејно нападали њихову зону. Тек уласком Невене Вучковић применили смо оно што смо вежбали на тренинзима и долазили до лаких поена. Холандија је заиста одличан тим који игра јако од првог до последњег минута. Сутра нас очекује дуел са Малијем за 11 место. Афричка селекција нема превелико кошаркашко знање, али је физички доминантна и спремна да се фанатично бори – истако је Зоран Тир, селектор женске јуниорске репрезентације Србије.

СРБИЈА: Зец 4, Стевановић 12, Јокић, Шубашић 1, Богићевић 8, Арсенић 10, Катанић 4, Ногић 11, Вучковић 7, Војиновић 3, Илић, Бојовић.

ХОЛАНДИЈА: Кајт, Корнелијус 16, Кантебин, Ден Хитен 7, Вос 9, Фоке 18, Вестрајк 7, Ван Клиф 2, Ван Шије 5, Боуман, Хоф 24, Јостен 2.