Репрезентација Србије, играчице до 18 година старости, претрпела је убедљив пораз од селекције Литваније у мечу за пласман од 9. до 12. места на Европском првенству које се одржава у Цељу (Словенија). Изабранице селектора Зорана Тира од самог почетка дуела биле су у контра ритму, шутирале из игре скромних 20%, пуно грешиле, а расположени ривал је то зналачки кажњавао и стигао до заслуженог тријумфа: Србија – Литванија 43:78 (11:24, 15:18, 8:24, 9:12).

Српске јуниорке емотивно и физички испражњене после јучершње победе против Португалије којом су избориле опстанак у елитној дивизији веома су лоше почеле дуел са селекцијом Литваније. Ривал је пуно бржом и прецизнијом већ после прве четвртине дошао до двоцифрене предности. У другом периоду наш млади тим је успео да успостави равнотежу, али је до великог пада поново дошло почетком другог полувремена кад су Литванке дефинитвно преломиле утакмицу и трасирале пут према убедљивој победи – 43:78.

СРБИЈА: Зец 7, Маринковић 12, Вучетић, Шубашић 3, Богићевић 5, Арсенић 10, Катанић 2, Ногић 4, Вучковић, Јованчевић, Илић, Бојовић.

ЛИТВАНИЈА: Славичаите, Месконите 26, Цукаите 2, Берните 7, Аидукаите 2, Бобинаите 6, Петренаите 2, Јуркиуте 6, Јускаите 22, Стримаитуте 5, Гуделионите, Книзаите 2.

У последњој утакмици на Европском првенству у Словенији, репрезентација Србије се у недељу у борби за 11. место састаје са селкцијом Израела.