Репрезентација Србије, играчице до 18, година старости, доживела је нови неуспех на Европском првенству које се одржава у Цељу (Словенија). Изабранице селектора Зорана Тира у оквиру другог кола групе „Ц“ изгубиле су од селекције Белгије. Српске јуниорке су веома лоше почеле утакмицу, заостајале 13 поена већ после прве деонице, али су у 37. минуту успеле да дођу до преокрета (44:43). У самом финишу ривал се пуно боље снашао и дошао до тријумфа који ће знатно отежати пут нашем младом тиму до друге фазе шампионата: Србија – Белгија 46:50 (6:19, 14:8, 11:9, 15:14).

После само четири минута репрезентативке Србије суочиле су се приличним заостатком. Ривал који је успоставио доминацију у скоку, погодио је три тројке из исто толико покушаја и повео са 4:13. Од првих 18 шутева из игре српске јуниорке су биле прецизне само три пута, а ривал је до краја прве четвртине још више одмакао 6:19. Поентерски учинак из прве четвртине, наш млади тим је изједначио веома брзо у другој деоници, заиграо агресивније у одбрани и преко разигране Александре Катанић успео да до краја првог полувремена смањи на 20:27.

Белгијанке су боље почеле и друго полувреме и са неколико брзих акција и прецизних шутева, поново дошле до двоцифрене предности – 22:33. Успеле су српске јуниорке да у наставку сусрета да дођу до жељеног ритма и преко Снежане Богићевић и Невене Вучковић коначно ухвате прикључак – 31:35 (28. минут). Кад се очекивало да изабранице селектора Тира крену у одлучујући атак, долазио до новог пада у игри, серије грешака што ривал користи да поведе – 32:43 (32. минут). Међутим, за само четири минута репрезентативке Србије преко Јоване Ногић и Кристине Арсенић праве невероватну серију од 12:0 и прелазе у вођство – 44:43. У преостала три минута наше репрезентативке су поентирале само једном преко Катарине Зец, док Белгијанке постижу седам поена и долазе до тријумфа – 46:50.

СРБИЈА: Зец 2, Маринковић 2, Вучетић, Шубашић, Богићевић 6, Арсенић 10, Катанић 11, Ногић 6, Вучковић 5, Јованчевић 4, Илић, Бојовић.

БЕЛГИЈА: Рамет 7, Вандерхојдонкс, О Саливен, Оухаби 7, Бешо, Ресимонт 2, Маселелчак 6, Бастијансен 9, Менсе 2, Хенке 4, Петерс, Гелдолф 13.

У оквиру трећег кола групе „Ц“, Европског првенства у Цељу, репрезентација Србије се у суботу (14:00) састаје са селекцијом Мађарске.