Репрезентација Србије, играчице до 18 година старости, није успела да се пласира у другу фазу Европског првенства које се одржава у Цељу (Словенија) тако да ће се у наставку шампионата борити за опстанак у елитној дивизији. Изабранице селектора Зорана Тира последњу шансу да поправе утисак и избегну борбу за опстанак имале су у дуелу са селекцијом Мађарске у оквиру трећег кола групе „Ц“. Српске јуниорке су добро почеле, али су у финишу првог полувремена изгубиле контролу, после чега је ривал који је све време доминирао у скоку (39-61), намемтнуо жељени ритам и стигао до уверљивог тријумфа: Србија – Мађарска 56:77 (15:17, 12:20, 16:24, 13:16).

У меч у коме је победа била императив, српске јуниорке су ушле прилично добро. Ангажованом игром и великом бореношћу успеле су да поведу са 11:5 у петом минуту. Мађарице су међутим успеле да се консолидују и до зваршетка прве четвртине преокрену резултат – 15:17. Најрасположенија у нашем тиму била је Александра Катанић чији су поени успели да надоместе доминацију ривала у скок игри. Изједначена борба и честе промене у вођству потрајале су до 18 минута. У самом финишу првог полувремена мађарски тим је преко Нине Ахо и Агнеш Студер направио серију 11:0 стигао до двоцифрене предности – 27:37.

У жељи да што пре надокнаде заостатак, репрезентативке Србије су често грешиле и промашивале из изгледних ситуација, а ривал је после нове две тројке Нине Ахо повео са убедљивих – 32:44. Осим бројних промашаја, далеко већи проблем изабраницама селектора Тира, био је офанзивни скок ривала који је у финишу трећег периода стигао до одлучујуће предности – 41:61. Иако је све било решено, српске јуниорке су се бориле до самог краја, биле равноправне у последњој деоници, али то није могло да спречи убедљив пораз – 56:77.

СРБИЈА: Зец 6, Маринковић, Вучетић 3, Шубашић 3, Богићевић 9, Арсенић 8, Катанић 11, Ногић 11, Вучковић 3, Јованчевић 2, Илић, Бојовић.

МАЂАРСКА: Студер 12, Боронди 6, Венингер 17, Киш, Тот, Ласло 2, Кадар, Кутор 10, Кочиш, Дубеј 13, Торок 5, Ахо 12.