Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и генерални секретар Дејан Томашевић данас су посетили „Центар за породични смештај и усвојење”. Током једночасовног дружења и разговора челници КСС су одговарали на питања најмлађих, којима су донели поклоне „Роде“ и КСС, давали им савете, са жељом да их што лакше уведу у свет спорта.

– Моја идеја је била да дођемо овде још кад смо причали шта ћемо да организујемо. Веома ми је драго кад чујем лепе приче о хранитељским породицама. Ја сам бивши кошаркаш, сада председник КСС и могу да вам кажем да је веома битно да се бавите спортом, није битно којим, индивидуалним или колективним, заиста није важно – рекао је Даниловић и присетио како је почео кошаркашку каријеру. – Почео сам да тренирам прилично касно, волео сам тај спорт од почетка. Кошарка ме је васпитала на одређен начин, уживао сам све време у њој. Спорт је веома лепа ствар. У њему нађеш и другаре који ти остану за цео живот.

У причу се затим укључио и Дејан Томашевић.

– Деца су велико богатство. Желим да захвалим свим људима који чине велике ствари, али се не виде, као и онима који раде овде и онима који се одлуче за овакав корак.

И генерални секретар КСС открио је како је ушао у свет кошарке…

– Тренирао сам прво фудбал, али сам са 15 година схватио да сам виши од свих, па сам отишао на кошарку. Прво су ми рекли да нисам талентован, али сам се са 17 поново вратио. После неколико година ме је тренер који ми је рекао да нисам талентован поново тренирао и у клубовима и у репрезентацији. Дакле, битно је никада не одустајати, имате своје снове и само напред…

Челници КСС добили су мајице на поклоне од деце.