Рода 3х3 Првенство Србије наставља се и овог викенда, а наредна локација је Сремска Митровица и Трг Ћире Милекића. Митровчани ће четврти пут организовати турнир А категорије, који важи за један од највећих и најквалитетнијих турнира у Војводини.

На два баскет терена која ће бити постављена у самом центру града бориће се и јуниори и сениори, а финалистима следи пласман на завршни турнир првенства. Осим тога, победнику у сениорској категорији следи и новчана награда у износу од 100.000 динара, као и спортска опрема Кошаркашког савеза Србије, док ће другопласираној екипи припасти чек од 20.000 динара и спортска опрема. За бронзану екипу обезбеђене су вредне робне награде.

У прошлогодишњем финалу гледали смо више него узбудљив меч, када су се састали баскеташи Земуна и Раље Интергалактик, а сада остаје да видимо хоће ли бити још узбудљивије. Као и на свим теренима у шампионату Србије, учешће екипа из региона је сада већ уобичајено, па су тако свој долазак у Митровицу најавили баскеташи екипе Витез Екос Ромари.

Пријаве за турнир су још увек у току, а све додатне информације можете добити путем мејла 3x3serbia@gmail.com као и на број 063/7754-091.

Већ наредног дана, у недељу, очекује нас још један турнир. У питању је турнир који се одржава у Старој Пазови, а окупиће и баскеташе и баскеташице. Број екипа у мушкој конкуренцији ограничен је на 24, а у женској на шест. И у Пазови ћемо имати прилику да гледамо екипе ван територије Србије, пошто су учешће најавили тимови XXX Сарајево и Витез Екос Ромари.

Екипа која је прошле године освојила наjвећи број турнира – Kрагујевац, такође стиже у Пазову, те нема сумње да нас очекује узбудљиво такмичење. Kао и на свим турнирима широм Србије обезбеђене су вредне награде, па тако наградни фонд износи 120.000 динара, уз робне награде Kошаркашког савеза Србије.
Пријаве за турнир су и даље у току, а додатне информације можете добити на број 069/3213-116