Чикаго Булси, односно ђаци Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина, нови су шампиони Јуниор НБА лиге Србије 2024! Они су у великом финалу у дворани „Радивој Кораћ“, у предивном кошаркашком амбијенту, савладали екипу Бостон Селтикса (ОШ „20. Октобар“ из Београда) резултатом 60:38.

Великом финалу су присуствовали генерални секретар КСС Златко Болић и потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић.

У изузетно неизвесном мечу за треће место, Шарлот Хорнетси (ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Београда) су савладали Оклахома Сити Тандере (ОШ „Бубањски хероји“ из Ниша) са 34:32 и освојили бронзане медаље.

Пре тога, Бостон је у полуфиналу победио Оклахома Сити (ОШ „Бубањски хероји“ из Ниша) – 24:18, а Чикаго је био бољи од Шарлота (ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Београда) – 53:42.

КОМПЛЕТНУ ФОТО ГАЛЕРИЈУ СА ФИНАЛНОГ ДАНА МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ОВДЕ

https://disk.yandex.com/d/Y9Z6BNpT7Onvbg

Лав Обрадовић из Шарлота (ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Београда) највише је показао у такмичењу у вештинама међу дечацима.

Јелена Милошевић из Чикага (ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина) била је највештија девојчица на полигону.

Алекса Додош, члан Орланда (ОШ „Милош Црњански“ из Београда), је био најбољи шутер.

Играчи који су се посебно истакли током ове сезоне, а посебно у плеј-офу и на финалном дану, заслужили су место у најбољој петорци лиге, а то су Лав Обрадовић из Шарлота (ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Београда), Никола Апро из Чикага (ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина), Урош Јакшић из Чикага (ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина) , Сергеј Пилиповић из Бостона (ОШ „20. Октобар“ из Београда) и Лазар Стошић из Оклахоме (ОШ „Бубањски хероји“ из Ниша.

Најбољи стрелац финала је Урош Јакшић из Чикага.

МВП играч финала је Никола Апро из Чикага.

Награду за тренера године добила је Драгана Станков која је водила Чикаго до наслова шампиона.

Завршница такмичења под окриљем КСС и европског огранка НБА још једном је показала да је организација ове лиге пун погодак.

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Пехаре за друго, треће и четврто место, као и медаље за друго и треће место, уручили су генерални секретар КСС Златко Болић и потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић, који су екипи Чикага уручили и шампионски пехар и шампионско прстење.