ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ФМП 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

У првом полуфиналном мечу Пиреус банка Купа Радивоја Кораћа у Нишу, кошаркаши Црвене звезде МТС савладали су ФМП и обезбедили пласман у велико финале (недеља 19. фебруар у 21.00).

Црвено-бели су од првог минута наметнули ритам и контролисали резултат, највише захваљујући расположеном Марку Гудурићу, који је постигао десет од 13 уводних поена свог тима. Предност је константно расла, а највећа у том периоду била је 24:8, да би се на прву паузу отишло при резултату 27:14.

Друга деоница протекла је у истом тону… Екипа тренера Дејана Радоњића држала је двоцифрену предност, после серије 13:2 било је 44:23 у 18. минуту,  а на полувреме се отишло при резултату 48:32.

Трећа четвртина није донела никакве промене, осим што је вишак Звезде и даље растао (58:34 – 24. минут), а пред последњи одмор износио је „плус 22“ – 67:45. У последњој деоници, црвено-бели су привели посао крају без проблема и пласирали се у финале.

Комплетну статистику са меча можете видети на овом линку

http://www.kls-live.com/live.php?id=crv_fmp

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде

– Игра се за победу и пролаз, ништа друго није важно. Били смо у могућности да неке минуте узму Волтерс и Бјелица, ситуација је таква да процес изласка из повреда мора да се ради на другачији начин него што је то пракса и како би требало да буде. Покушавамо да налазимо најбоља могућа решења за њих. Пауза, повреда и мало страха јер нису имали ниједан потребан тренинг да бих могао да рачунам на њих. Спремићемо се за финале на најбољи могући начин, у околностима које нису идеалне, али такве су какве су и очекујем да тек следеће недеље ухватимо неки нормалан тренинг.

Бранко Максимовић, тренер ФМП

– Честитке Звезди на победи и пласману у финале. Имамо ситне повреде, као и Звезда, неки су покушали да играју колико су могли… Једина замерка је што смо мекано почели утакмицу, у трчању, скоку, у свему смо били мекани. Остале три четвртине су биле коректне. Можемо много боље, ово је добра школа за нас. Видим напредак, али морамо још много да радимо да будемо конкурентни како бисмо пробали да победимо Звезду. Похвалио бих амбијент у Чаиру, све је прошло у најбољем реду

Награде

Пре почетка утакмице, на терену „Чаира“ била је мала свечаност. За доприносе српској кошарци, плакету је добио професор Александар Керковић, један од зачетника кошарке у Нишу. Признање је уручио Игор Ракочевић, потпредседник КСС за мушку кошарку.

Признање је добила и Гордана Кала Радовић, којој је награду уручио Урош Парлић, председник РКС Источне Србије.