Сениорске репрезентативке и репрезентативци настављају сутра, 24. јуна, борбу за пласман на 2017 ФИБА Евро Куп. На квалификационом турниру који се одржава у француском Поaтијеу у својим квалификационим групама обезбедили су пласман у четвртфинале, а победама у четвртфиналним мечевима би директно обезбедили пласман на Евро Куп који се од 7-9.јула одржава у Амстердаму.

Даме су имале половичан успех у оквиру своје квалификационе групе А. У свом првом мечу пружиле су изузетно квалитетну партију и савладале Израел резултатом 17:8. Нешто слабија партија коју су приказале против домаћина Француске коштала их је пораза резултатом 18:8. Са скором од једне победе и пораза заузеле су друго место у својој групи што значи да су обезбедиле даљу дорбу за пласман на Евро Куп. Противнице наших дама ће сутра у четвртфиналу од 13.50 часова бити репрезентативке Русије (које су заузеле прво место у групи Д). У случају евентуалног пораза у овом мечу постојала би још једна шанса за пласман и то у мечу са пораженом репрезентацијом из дуела Украјине и Ирске.

Мушкарци, званични прваци света, очекивано су стартовали са две победе у оквиру своје квалификационе групе А, обезбедивши прво место у групи. У првом мечу декласирана је репрезентација Турске резултатом 21:9, да би нешто тежи посао (али у само првим минутима меча) имали против репрезентације Словачке која је савладана резултатом 19:13. Противник мушкараца у четвртфиналу је репрезентација Италије од 12.40 часова, а у случају евентуалног пораза играли би меч за пласман не Евро Куп против поражене репезентације из дуела Швајцарске и Мађарске.

Директни преноси свих утакмица са квалификационог турнира за пласман на 2017 ФИБА Евро Куп у Поитијеу  могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3, или путем лајв-стрима са адресе кваликација: http://www.fiba.com/3x3europecup/2017/France, као и на видео лику на адреси: http://www.fiba.com/3x3europecup/2017/France/videos/FIBA-3×3-Europe-Cup-Qualifier-Day2-LIVE-Poitiers-France

Подсећамо да се други квалификациони турнир (који ће као и наведени у Француској) одржава у Андори, са којег ће на Евро Куп пласман обезбедити такође по шест екипа у женској, и исто толико екипа у мушкој конкуренцији.