Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичење и Бошко Аџић, координатор региона у уторак 29. јануара имали су радне посете Чачку и Краљеву.

На позив КК Борац из Чачка и директора клуба Марка Ивановића уприличен је састанак на коме је домаћин био градоначелник Чачка Војислав Илић. Основни разлог посете и састанка биле је жеља КК Борац и града Чачка да буду домаћини и организатори финалног турнира Хеба јуниорске лиге Србије. Изнети су конкретни предлози и понуђени веома квалитетни услови за организацију овог турнира, можда и најбољи од када се ово такмичење одржава.

Независно од разлога посете, градоначелник Илић упознао је представнике КСС са моделом финансирања спорта у граду, вероватно једним од најбољих у Србији и можда моделом како локална самоуправа треба да постави спорт и финансирање спорта у својој средини.

По завршетку посете Чачку, Томашевић и Аџић су боравили и у Краљеву на позив Ивана Кнежевића, председника Регионаног кошаркашког савеза Рашко-Косовско-Метохијског. Разлог посете је достављен захтев Регионалног савеза да организује финални турнир у категорији пионира. Иван Кнежевић је изнео детаљније план организације турнира који би се одржао у Врњачкој Бањи. Представници Савеза су обишли прелепу дворану “Владе Дивац” у којој би се турнир одржао и видели део смештајних капацитета који би био у понуди.

Мора се истаћи велико задовољство представника Савеза учињеном посетом и односом домаћина као и веома квалитетним понуђеним условима. Уколико се турнири буду одржали по основу ова два предлога сигурно је да ће бити постављен нови виши стандард у организацији финалних турнира млађих категорија.