Представници комисије ФИБА која процењује стање објеката, хотела и дворана, у оквиру кандидатуре за организацију квалификационих турнира за пласман на Олимпијске игре у Рију 2016. године Коста Илиев и Сириел Куманс, посетили су данас Београд и „Кућу кошарке“.

У друштву потпредседника КСС и в. д. генералног секретара Дејана Томашевића, Илиев и Куманс су обишли „Комбанк Арену“ и „Палату спортова“, као и хотеле „Краун плаза“ и „Ин“, како би се уверили да наведени објекти испуњавају све стандарде за организацију квалификационог турнира.

Пошто је држава Србија подржала кандидатуру КСС, делегацију ФИБА примио је и државни секретар за спорт Предраг Перуничић.

– Веома смо задовољни овом посетом. Проверили смо све предложено и понуђено на папиру, у кандидатури Кошаркашког савеза Србије. Обишли смо дворану за утакмице и тренинге, као и хотеле. Заиста је све на врхунском нивоу! – рекао је Коста Илиев. – Имали смо и састанак у Министарству, где смо добили потврду да држава Србија стоји иза ваше кандидатуре. Све то ћемо, кроз извештај, представити на састанку Централног борда ФИБА 19. јануара у Женеви – објаснио је Илиев.