Педставници Кошаркашког савеза Србије, потпредседница Ана Јоковић, главни координатор и селектор јуниорки Зоран Тир и селектор кадетске репрезентације Јован Горец, посетили су специјализовани Кошаркашки клуб Икар из Горњег Милановца који окупља децу са посебним потребама. Тренингу је присуствовала и председница Скупштине општине Горњи Милановац Јадранка Достанић, са којом је делегација КСС такође одржала састанак.

Кошаркашки клуб „Икар“ у Горњем Милановцу једини у Србији окупља и децу са посебним потребама и за њих организује спортске активности. Председник клуба Предраг Бегенишић и једини лиценцирани кошаркашки тренер у Србији за децу са посебним потребама, представио је свој колектив.

Имамо 70 чланова и већ пет година организујемо спортске активности и такмичења, како би извукли децу из кућа и олакшали њихово укључивање у живот.
У исправност нашег рада, на тренинзима, уверавају се како спортски, тако и стручњаци за дефектологију. При томе, сви тренери у овом клубу су волонтери.
Тренингу присуствују родитељи или неко од ближе фамилије. У тренинг су укључена и деца предшколског узраста без посебних потреба као спона са нормалним животом.

Поред Бегенишића, у клубу раде педагог-васпитач професорка Александра Топаловић, психолог Милица Вучетић, виши физиотерапеут Мина Максимовић, кошаркашки тренер Димитрије Дмитровић и дефектолог Михајло Николић.

„Икарови“ тренери отишли су и корак даље, те сачинили стручни рад „Методика тренирања деце са посебним потребама у Кошаркашком клубу Икар“. Ову студију, производ знања и непосредних искустава у раду са малишанима и њиховим родитељима, стручњаци препоручују и као уџбеник за дефектолошке и друге специјалне школе – иако за писање ове књиге, јединствене у свету, волонтери нису наплатили ни динар.