Делегација државног Универзитета спорта из кинеске провинције Шандонг посетила је данас „Кућу кошарке“. Кинезе је угостио потпредседник Кошаркашког савеза Србије за такмичења Душан Пројовић са сарадницима.

Госте из Кине су приликом обиласка наше зграде били одушевљени бројним пехарима, медаљама и кошаркашким реквизитима који су део богате историје наше игре под обручима. У Београд су стигли на препоруку Зорана Богдановића који већ две деценије живи у Пекингу, а у посету „Кући кошарке“ захваљујући бившем кошаркашу Слађану Стојковићу.

Испред гостију, говорио је партијски секретар овог великог Универзитета Ванг Ји.

– Изузетно смо вам захвални на гостопримству, пресрећни смо што сте нам омогућили да видимо све ове вредне трофеје… Познато је колико је српска кошарка дала великих разултата на светском нивоу, па желимо да успоставимо сарадњу и размењујемо искуства. Универзитет спорта у Шандонгу основала је Влада Кине, два пута смо били први, ове године други у кошаркашкој Универзитетског лиги наше земље, циљ нам је да будемо најбољи. Наша највећа жеља је да нам Кошаркаши савез Србије буде партнер, желимо вашу подршку и помоћ – рекао је Ји.

Потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић поздравио је делегацију из Шандонга.

– Кина је земља која је годинама у кошаркашкој експанзији и КСС има одличну сарадњу са КС Кине. Уосталом, ускоро женска и мушка сениорка репрезентација путују на турнире у Кину… Драго ми је да желите да учите од наших тренера, верујем да ћемо успешно сарађивати…

После пријатног и конструктивног разговора, потпредседник Пројовић је гостима уручио пригодне поклоне КСС, а господин Ји је узвратио поклонима са обележјима Универзитета спорта Шандонг.