Данас је у београдском хотелу „Краун Плаза“ одржана конференција за медије, на којој су селектор Александар Ђорђевић и репрезентативац Богдан Богдановић говорили о пријатељској утакмици коју Србија у суботу 25. јуна у 21.00 час игра против Француске у „Комбанк арени“.

– Утакмица са Француском је најбоља провера, јер је Француска међу три најбоље селекције у Европи. Без обзира што су то пријатељски мечеви, увек се закува и обе екипе желе да победе. После тога следи Грчка, али отом-потом. Имамо зацртани план. Момци раде са много жеље, пуног срца. Много су озбиљни и концентрисани на информације. У кратком периоду који нас чека пред турнир, не постоји неки системски рад којим бисмо могли да дођемо до потребне форме, али момци сватају све што тражим. Велика жеља и амбиција, велико заједништво и тимски дух присутни су код сваког играча и задовољство је радити са њима. Позивам навијаче да им покажемо како се боримо за боје Србије заједно са њима. Они су велики део свих наших резултата и желимо да им узвратимо добром игром – рекао је Ђорђевић.

Селектор се осврнуо и на повређене играче.

– Бјелица данас долази у Београд и доћи ће директно са аеродрома на тренинг. У сталном смо контаку са њим, одрадио је неке тренинге и нога се полако враћа у нормалу, радују добро одрађене терапије. У свакодневном је контакту са момцима и једва чека да дође. То нас радује, јер знамо колико је важан за нас. Са наше стране немамо права на притисак и никакве захтеве, јер га желимо сто одсто спремног. Што се тиче Мачвана, он је са нама све време, ради са лонгетом на нози, ради са лоптом све што може. Он присуствује свим тренинзима, добија све информације јер је један од нових момака, али има кошаркашку и људску интелигенцију. Иако није био ту, он је одувек као део тима.

О тренутном здравственом билтену…

– Теодосић је прескочио један тренинг, сви имају неке ситне повреде. Мало смо подигли количну рада, види се замор, али морамо да тренирамо да бисмо се довели до такмичарске форме до прве утакмице са Порториком. Прикупили смо потребне информације, полако спремамо целу екипу за дуел који нас чека. Порторико је екипа која има изузетне атлете, играче са НБА искуством, одличног Бареу, видећемо да ли ће им се и Аројо придружити… Порторико је свакако екипа за респект.

Ђорђевић је дао занимљив одговор на питање да ли га радује партија из Париза и победа у првом контролном мечу са Французима пре пар дана.

– Момцима сам после утакмице најискреније честитао. Један је циљ био пре утакмице, не наравно превелики, јер смо радили на увођењу физичке форме. Јако добро су одговорили физички, великом жељом. Били су јако концентрисани, а неки играчи попут Богдана су били расположени. Циљ је био да распоредимо минуте, можда су нас мало пореметиле техничке грешке и искључења, па је неки играч морао више да одигра. Момци ме сваког дана све више радују. Када човек са ове позиције види да испред себе има тим, онда је то велико задовољство. То је наш „трејдмарк“, а одбрана постаје заштитни знак”,

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић истакао је да ће и други меч са Французима бити одлична провера.

– Немамо пуно времена за припрему за Олимпијски квалификациони турнир, али Француска је изузетно добар противник за нас и заиста јака провера. Надамо се да ћемо показати нашој публици дугогодишњи рад са селектором. Види се да је сваке године све лакше да се уклопимо, и даље влада добра атмосфера у екипи, сви долазимо мотивисани на тренинге. Овим путем позивам навијаче да нас подрже против Француске, Грчке и на квалификационом турниру – рекао је Богдановић.

Утакмица између Србије и Француске на програму је у суботу 25. јуна од 21.00 сат у „Комбанк арени“, док је за уторак планиран дуел са репрезентацијом Грчке (20.15).