Репрезентација Србије игра у четвртак од 16.15 часова против Белгије последњи меч у групи Д на Европском првенству у Истанбулу. „Орлови“ су већ обнезбедили пласман у осмину финала, само је питање са које ће позиције у групи у елиминационе рунде.

Данас је у нашој групи дан одмора, а селектор Александар Ђорђевић и плејмејкер Стефан Јовић изашли су у истанбулском хотелу „Хилтон“ пред српске новинаре и истакли да се не баве калкулацијама и да желе да буду спремни за било ког противника.

– Не спремамо само утакмице у групи, већ цело такмичење, осмину финала, четвртфинале… Већ се добро познајемо, играчи су одрасли и изградили смо ствари које нас чине бољим на терену. После Русије смо се вратили нашим правилима, једноставностима које нас као целину, одбрамбено, чине бољим. Против Британије смо константно били фокусирани. Некада се види да је неки играч у свом филму, али идемо ка стварима које нас чине екипом. Ту предњаче момци који знају правила и преносе их на новије играче – објаснио је Ђорђевић.

О сутрашњем мечу са Белгијом, која је изгубила и теоретске шансе за пласман у другу рунду, селектор каже:

– Атипичан су тим, често играју са две четворке… До сада се нисмо срели са толико добрих шутера на центарским позицијама. Морамо добро да се спремимо, обновимо енергију и заборавимо све што је било до сада.

Један од носилаца игре нашег националног тима Стефан Јовић задовољан је досадашњим учинком екипе.

– Одрадили смо сјајан посао у првим утакмицама имамо добар скор… Добро смо реаговали после пораза против Русије, што се видело против Турске пред њиховим  навијачима. Желимо да добијемо и утакмицу са Белгијом. Максимално смо фокусирани на оно што следи, сваку наредну обавезу и утакмицу. После пораза од Руса смо причали до касно у ноћ, шта да поправимо, гледали у чему смо грешили… То је оно чиме се бавимо у слободно време – објаснио је Јовић.