Наша репрезентација у суботу 14. септембра од 14.00 часова у Пекингу игра последњу утакмицу на Светском првенству у Кини, и то против Чешке за пето место.

После јучерашње сјајне победе против Американаца, репрезентација Србије стигла је у петак поподне летом из Шенжена у Пекинг. У хотелској теретани одржан је тренинг опоравка, док ће у суботу пре подне екипа тренирати у дворани у којој ће играти меч против Чеха.

Селектор Србије Александар Ђорђевић пред дуел са Чешком каже:

– Једна утакмица коју треба завршити на прави начин, на онај на који смо то учинили против Америке, а ту утакмицу смо одиграли фантастично, сконцентрисано, водили смо 40 минута… Тако треба да уђемо и у меч против Чешке, да завршимо турнир на достојанствен начин, како пристаје правим, озбиљним професионалцима. Дошли смо овде, наравно да су мисли и даље на тој утакмици чевртфинала и то ће да остане, то је тако… Међутим, треба се само сконцентрисати на кошаркашке ствари и из тога тражити добар завршетак такмичења.

О сутрашњем ривалу селектор има само позитивне речи…

– Чеси су екипа која се јако дигла. Без обзира на то што нема Веселог, у Балвину, на позицији пет, нашли су стуб одбране, а и напада, уз Саторанског који је апсолутни лидер и који је одиграо једно фантастично првенство… Они су једно од изненађења овог Светског првенства, заједно са Пољском, јер су ушли међу првих осам и тако направили сјајан резултат. Све честитке, имају још стару гарду као што су Ауда и Пампрла, али и неке нове момке који су се појавили и играју добру, растерећену кошарку. Ту је и тренер Гинзбург, који их већ дуго води и са којим смо се још 2015. сусрели у четвртфиналу Европског првенства у Француској. Дакле, реч је о репрезентацији која је из једног рада, из процеса и континуитета, дошла до овог резултата и заслужује само честитке… – објашњава Ђорђевић.